Workshop LYS - for firma, fotoklubber og andre grupperKursarrangør: Fotograf Terje Skåre
Sted: Hele landet, I deres lokaler eller etter deres ønske
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 1 helg
Pris: Avtales

Vi tilbyr workshop LYS - for firma, fotoklubber og andre grupperMålet med workshopen er å lære å se lyset, forstå lyset, skape lyset og bruke lyset! Lyset i et bilde er viktig! Lyset skaper stemning og atmosfære. Lyset skaper dramatikk. Lyset fremhever. Lyset gir liv og form!

Jeg skal hjelpe i denne prosessen med å bli bevisst lyset, hvordan løse ting i praksis, og veilede under fotograferingen – prøve å finne kreative løsninger!

I denne prosessen bruker vi blant annet studioblitsutstyr, fordi det er en veldig praktisk måte å lære å forstå lyset på! Mitt mål er at man gjennom dette skal bli satt i stand til å få det beste ut av lyset under alle forhold. Det enkle er ofte det beste, og man trenger ikke nødvendigvis dyrt utstyr for å skape et “fint” lys! Det eksisterende lyset er gratis!


Detaljert Informasjon:
Jeg har valgt å kalle dette for workshop heller enn kurs, for her skal alle deltakerne praktisere i stor grad. Det er det man lærer mest av. For å gjøre dette mulig er det her lagt opp til små grupper. Det blir en workshop over to dager (i helg). Det hele handler om å bli bevisst lyset, bruke det, skape det. Det gjelder både ved bruk av blitsanlegg, blits på kamera og ved naturlig lys. På denne workshopen jobber vi i utgangspunktet med portrettet fordi “alle” fotograferer portrett, og fordi ansiktet med sine former er et perfekt motiv for å lære seg lys. Men vi skal lære om lys generelt og også prøve oss på andre motivområder. Med digitalkamera tilknyttet projektor kan vi umiddelbart se resultatet av lyssettingen! Vi har blitslamper til disposisjon og rigger “studio” for fotografering!

I Forkant av Workshop:
• Vi starter bevistgjøringsprosessen rundt lys ved at hver enkelt deltaker plukker ut et av sine egne bilder der man liker lyset!
• Hver enkelt finner også frem et bilde av en annen fotograf (fra magasin, bok, web ++) der man liker lyset og gjerne skulle fått til det samme!
• Tenk over, og prøv å sette ord på hvorfor du føler at lyset fungerer på disse bildene du har plukket ut!
• Kan du huske hvordan du fikk til dette lyset på ditt bilde?
• Kan du tenke deg kva som skulle til for at lyset ble som det ble på det andre bildet (som ikke er ditt)?

Workshop Dag 1: (7t):
• Vi lærer om lys generelt (lyset sine kvaliteter).
• Vi ser på bildene som deltakerne har med seg og diskuterer disse.
• Demonstrasjon av blitsanlegg (alle lærer hvordan man bruker utstyret).
• Vise i praksis forskjellige måter å lyssette (portrett) på med blitsanlegg.
• Prøve å oppnå en “forståelse av lyset” slik at man evner å finne enkle løsninger / enkle hjelpemidler i lyssettingen (med og uten blits på alle typer motiv).
• Med kamera tilknyttet projektor ser vi umiddelbart resultatet av vår lyssetting!
• Fotografering: Alle deltakerne fotograferer og eksperimenterer med lys i mindre grupper under veiledning.

Workshop Dag 2: (7t):
• Vise i praksis hvordan man på beste måte kan utnytte “vanlig” blits montert på kamera.
• Vi “maler med lys” med lommelykt og lang eksponeringstid! Dette er en kjempespennende måte å fotografere på der kreativiteten kan få fritt spillerom!
• Vi fotograferer videre – blits/eksisterende lys – inne/ute.

Som vist her holdes denne workshopen vanligvis over to dager (feks en helg), men det kan også være over en dag. Dette tilpasses selvsagt til den enkelte kundes behov og ønsker!

Målgruppe for kurset:
Workshopen er for den som ønsker å bli flinkere med lyset, og vil bli mer bevisst rundt dette når bildene skal tas - hvordan lyset påvirker resultatet, skaper stemning eller dramatikk, hvordan det fremhever motivet.
Hvordan lyset kan brukes aktivt for å skape et bilde.

For firmaer, foreninger, fotoklubber, større eller mindre grupper, eller hvem det skal være - alle som ønsker kurs av denne type.

Kursmateriell:
Fyldig oppsummering på email

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
"Tusen takk for en superbra workshop!"
Hilsen Nora

"Jeg er storfornøyd med kurset! Jeg tenker mye mer på lys nå enn jeg gjorde før, og det vises på bildene jeg tar. Og ikke nok med det: lyskurset har faktisk gjort nytte for seg på helt andre arenaer også. Jeg har malt leiligheten nylig, og med lys og refleksjoner i tankene var det mye enklere å ta fornuftige valg for å få lyst opp hele leiligheten ved hjelp av maling som sender lyset videre innover i rommet. Glimrende! :)"
mvh Kenneth :)