Visuelle kunstfag



Sted: Dampsaga kulturhus
          Nord-Trøndelag, Steinkjer
Kursadresse: Bogavegen 10, 7726 Steinkjer (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Varighet: 60-90 minutter per veke

Visuelle kunstfag er et fellesnavn for flere forskjellige kunstformer som er "primært visuelle i naturen", som f.eks. malekust, fotografering, grafikk, film osv. Dette på lignende måte som mangfoldet i uttrykk innen musikkfag, scenekunst osv.

Visuelle kunstfag er et veldig vidt område, som inneholder mye mer enn ”bare tegning og maling”, og blir derfor ofte feiltolket. Ordet visuell kunst er internasjonalt, og fordi det ikke finnes et opprinnelig norsk navn å erstatte det med, har den internasjonale term blitt tatt i bruk, på grunn av at det inneholder alle visuelle kunstformer som finnes.

I hele sin bredde inneholder visuelle kunstfag følgende underformer: - malekunst. tegnekunst, grafisk kunst, sløydkunst og de andre lignende 3-dimensjonell kunstformer - byggekunst: arkitektur, scenografi osv... - kunstindustri: som inneholder forming, kunsthåndverk (innkluderer igjen f.eks. tekstilkunst, trearbeid, mosaikk osv.) og bruksgrafikk - fotokunst - filmkunst - datakunst.

Tegning og maling kan regnes som hovedformer, og byggekunst/arkitektur er den minst brukte i kulturskoleverden, men ellers må en egentlig gi mulighet til elevene å få undervisning med så stor bredde som det bare er praktisk mulig.

Målgruppe for kurset:
Ta kontakt for informasjon om påmelding, priser, tider, vilkår, etc. Søknad skjer gjennom eget skjema.