Tross det blanke arket!



Kursarrangør: Rasma Preiss Haidri
Sted: Hordaland, Askøy
Hordaland
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 timer

Vi tilbyr skrivekurs for deg som vil skrive, men frykter at du ikke får det til, er ikke skoleflink nok - trenger inspirasjon, motivasjon, hjelp rydding plass til skriving i hverdagen - vil skrive autentisk, personlig, og litterære tekster - ønsker å ta din skriving i en ny retning.

Innhold:
Jeg bruker ulike metoder for å lage samspill mellom kreativitet, språk, fantasi, og personlige erindringer og erfaringer. Vi genererer nye, ferske tekster i en trygg, fortrolig og givende atmosfære. Taushetsplikt står sentralt og høytlesing av tekster er alltid frivillig. Kun oppmuntrende tilbakemeldinger gis på det som er positivt og sterkt i en tekst, med fokus på litterære virkemidler: bildespråk, ordbruk, struktur, rytme osv. Kun teksten diskuteres, aldri tekstforfatteren.

Hver tekst som skrives i kurset betraktes som fiksjon, et litterært verk, ikke som tekstforfatterens selvopplevde erfaringer, meninger og personlige liv. Med å holde fokus på teksten som litteratur, blir forfatteren fri til å skrive uhemmet med en personlig, autentisk, ærlig stemme. Vi blir flinkere til både å skrive og tolke litterære tekster.

Kurset er basert på AWA (Amherst Writers Association)-metode og filosofi: Vi er alle kreative mennesker; alle kan skrive uansett akademisk og sosioøkonomisk bakgrunn; kursleder og kursdeltakere er respektert på lik linje; jeg som kursleder står sammen med kursdeltakere foran det blanke arket før vi skriver oss innover til vårt innerste skriverom, der noe ubeskrivelig vakkert og magisk kan skje.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker skrivekurs. Kursene er tilpasset både ny og erfarne forfattere.

Kursmateriell:
Ta med egne skrivesaker, mange blanke ark!