TriggerpunktbehandlingSted: Rogaland, Haugesund
Rogaland
Kursadresse: Kvalamarken 5, 5514 Haugesund (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Fredag kl 17:00 – 21:00 Lørdag og søndag kl 09:00 – 17:00
Varighet: 3 dager
Pris: 4.350

Lær å finne triggerpunktene og å behandle muskelsmerter uten nåler.

Kurset er en et begynnerkurs, med innføring i muskulære triggerpunker og hvilke smerter som er relatert til triggerpunktene, hvor de finnes og hvordan man kan behandle dem for å dempe smerte. Triggerpunkter kan sende reflekssmerter til andre steder på kroppen, og i dag vet vi hvor de ligger, oftest i forutsigelige mønstre.

På kurset undervises det i relevante muskler, meridianer og sammenhengen mellom muskler og meridianer / meridianpunkter og bruk av disse til smertelindring. Du vil lære å bruke “ørefrø” på meridianpunkter, aktivere og strekke / stryke gjennom meridianene på ulike måter.

Muskulære triggerpunkter er små, ømme punkter i muskelen, og finnes på helt bestemte steder på de ulike musklene. Overbelastede triggerpunkter vil kunne gi smerter og redusert funksjon, da er de aktive triggerpunkter. Et aktivt triggerpunkt kan gi lokal smerte, men oftest stråler smerten ut til helt andre steder i kroppen.

Med kunnskap om triggerpunkter og dens smertereferanser i kombinasjon med muskelens meridianpunkter gjør dette til en effektiv form for klinisk muskulær smertebehandling.

Som terapeut kan du tilby manuell smertebehandling til klientene dine, for etter kurset har du god kunnskap om triggerpunkter, triggerpunktenes smertereferanser og muskelens meridianreferanse. Et eksempel er den skrå halsmuskelen som har smertepunktene sine over øynene, i pannen, i bakhodet og på issen, mens musklenes triggerpunkter ligger i muskelfiberens lengderetning. Årsaken til smerten ligger altså ikke der hvor smerten er men et stykke vekk

Etter dette kurset kan du delta på spesifikke behandlingskurs i utdanningen til Muskelterapeut. for eks. “behandling av nakke, skuldre og armer”

Kurset er Praktisk / teoretisk

Max 9 studenter

Målgruppe for kurset

Forutsetning: Kurset er et begynnerkurs, åpent for alle