Trafikalt Grunnkurs



Kursarrangør: Skills Trafikkskole
Sted: Troms, Tromsø
Troms
Kursadresse: Skippergata 13, 9008 Tromsø (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid:
1. kveld Kl 16:30 - 18:00
2-4 kveld kl 16:30 - 19:45
Mandag 30.10.23 og 11.12.23 kl 18:15 - 19:45
Varighet: 4 kvelder
Pris: 2.000
Neste kurs: 22.04.2024 | Vis alle kursdatoer

Før du kan starte øvelseskjøringen og ta kjøretimer må du ta trafikalt grunnkurs. Dette kurset må du fullføre før du kan begynne på den praktiske opplæringen om du er under 25 år. For å ta dette kurset må du være minst 15 år. Men du kan også ta dette kurset i 10.klasse på ungdomsskolen.

Innhold.
Undervisningen på dette trinnet er hovedsakelig rettet mot selvinnsikt, risikoforståelse og trafikksystemet. Kurset gjelder for alle lette førerkortklasser, og det skal være med på å gi deg en grunnleggende forståelse for bilkjøring. Kurset er på 17 timer.

Hva lærer du på trafikalt grunnkurs?
1. Trafikk og førerrollen
2. Mennesket i trafikken og samhandling
3. Trafikkopplæring, øvelseskjøring og kjøreerfaring
4. Plikter ved trafikkuhell og førstehjelp Tiltak ved trafikkulykke
5. Trafikant i mørket (mørkekjøring)

Bevis for øvelseskjøring:
Når du har fullført trafikalt grunnkurs, får du et bevis som gir deg rett til å øvelseskjøre. Du må ha med beviset og godkjent legitimasjon med bilde både når du tar kjøretimer på trafikkskolen og når du øvelseskjører privat.

Beviset finner du også på www.vegvesen.no under Din side. Utskrift eller bilde av beviset fra nettsiden er ikke gyldig som bevis hvis du blir stoppet i kontroll når du øvelseskjører, du må logge inn og vise nettsiden. Du kan selvfølgelig også vise papirversjonen av beviset som du har fått av Statens vegvesen. Når du logger inn i Din side, ser du også hvor langt du er kommet i føreropplæringen din.

Når er beviset gyldig?
Når du har gjennomført trafikalt grunnkurs er det ingen tidsbegrensning på beviset så lenge reglene ikke endres. Tar du kurset i perioden 16. mars - 31. oktober uten å få gjennomført mørkekjøring, må du se på beviset ditt for å vite når på året, eller hvor lang tid framover, det er gyldig. På nettbeviset i Din side kan du enkelt se om mørkekjøring er gjennomført og om beviset er gyldig eller ikke.

Har du mistet beviset ditt?
Logg inn på vegvesen.no/dinside og finn beviset ditt der. Du kan også ta kontakt med en trafikkstasjon for å få tilsendt et nytt.

Er du over 25 år?
Da er du fritatt for deler av trafikalt grunnkurs, og kan kjøre uten øvelseskjøringsbevis. Husk alltid å ha med deg legitimasjon. Førstehjelp og mørkekjøring er obligatorisk for alle. Så det må du gjennomføre. Mørkekjøring kan gjennomføres etter førerprøven dersom du tar førerprøven i tidsrommet 16. mars - 31. oktober.

Vis flere tilsvarende kurs: