Terapiridning - Voksne



Kursarrangør: Hippobg
Sted: Stall Siring
          Aust-Agder, Arendal
Kursadresse: Brekka, 4849 Arendal (kart)
Type:Privatundervisning

Terapiridning for voksne tilrettelegges individuelt. En glimrende anledning å lage hyggelig fellesskap og integrering! Terapiridning er en metode innen fysioterapien, hvor fysioterapeuten bruker hestens bevegelser som grunnlaget i behandlingen.

Under ridningen overføres hestens rytmiske bevegelser til rytteren.

• Bevegelsene er spesielt gunstige for opptrening av balanse, styrking av muskulatur, symmetrisk muskelarbeid og koordinasjon.
• Ridestillingen og hestens bevegelser kan løse opp spenninger og spasmer i muskulatur.
• Som holdningskorrigerende tiltak kan terapiridning være suverent.
• Dette er viktig i sansetrening og motorisk trening samt for læring og for stimulering av konsentrasjonsevne og sosial tilpasning.

Terapiridning er en lystbetont form for fysioterapibehandling, noe som gjør denne terapiformen unik.. Hestene som brukes er ofte spesialtrente til å være "terapeut", og for mange ryttere er kontakten og samarbeidet med hesten viktig. Terapiridning foregår ofte i grupper.

For mange er dette det eneste gruppetilbudet de har. Terapiridning er gøy, og noe de fleste rytterne ser fram til. For noen blir dette inngangsporten ridning som fritidsaktivitet eller som idrett.

Terapiridning utøves i dag over hele verden som en verdifull behandlingsmetode både innen somatisk og psykiatrisk behandling

Vis flere tilsvarende kurs: