Teaterkurs for voksne (aldersgrense 16 år) - nybegynner



Kursarrangør: MAYA Musikk & Kulturskole
Sted: Senter Syd
          Oslo, Mortensrud
Kursadresse: Lofsrudveien 6, 1281 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Mandager kl 19:00
Varighet: 7 eller 9 uker
Pris: fra 2.900
Neste kurs: 09.09.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr teaterkurs for voksne på nivå for nybegynnere. Målsettingen med kurset er å gi deltakerne en mer intuitiv forståelse av seg selv som skuespillere, både nybegynnere og erfarne.

Innhold:
Dette er et nybegynnerkurs og en grunnleggende introduksjon til teater innenfor trygge rammer. Du behøver ikke å ha erfaring fra før for å delta - her er alle velkomne! Kurset vil inneholder teaterleker, improvisasjon, skuespillerteknikk, dialogarbeid, formidling, stemmebruk og tekstarbeid. På kurset vil deltagerne gjenoppdage sitt indre lekende jeg, utforske sitt følelsesregister, improvisere en scene ut fra intet, jobbe fysisk, skape spennende dialoger og kunst!

Vi dyrker alles fantasi og evne gå inn i en helt annen karakter. På dette kurset jobber vi mest fysisk og mindre teoretisk. Teater handler om å kjenne, føle seg fram og skape kjemi mellom personer. Av egen erfaring tar begynnerstadiet til teater for seg et kjent utsagn: ”learning by doing”. Dette har vist seg å være effektivt da man via ulike teaterøvelser får en forståelse for hva vi ønsker å uttrykke og lære.

For de viderekomne er dette minst like viktig, parallelt med å studere teatertekster og lære om teaterpedagoger. Jeg lover en masse moro, latter, mange fine minner. Det er så givende våge seg opp på scenen, sprenge grenser man før hadde og kaste seg ut på spennende utfordringer. Her er det ingenting som heter ”feil” fordi vi skal eksperimentere oss frem, bli godt kjent og lære å bli kjent med oss selv!

Litt om instruktøren:
Kristian har en Mastergrad i musikalteater fra Mountview Academy of Theatre Arts (London, England), en 3 års utdanning i musikalteater ved Bårdar Akademiet i Oslo og 1 år ved Solbakken Folkehøyskole på Skarnes - musikk, dans, sang og teater. Han hadde sitt første møte med scene og teater ved Fyllingsdalen Nye Teater i Bergen da var han 11 år gammel. Her fikk han prøve seg i roller som blant annet Tommy i “Folk og røvere i Kardemomme by” og Herman i musikalen “Olsenbanden på Circus”.

Han ble videre etterspurt av studentteateret “Immaturus” hvor han fikk sjansen til å spille gutten Olaf i Henrik Ibsen` stykke “Samfundets Støtter” før han bestemte seg for å søke seg inn på teaterskolen Vestlandske Teatersenter for barn og ungdom. Her ble han å se i en rekke oppsetninger, før han dro på folkehøyskole. Bare 4 år etter skulle han være frilansende skuespiller, musikalartist og standup-komiker i England. Her jobbet han tett med sin agent, Georgina, som kapret han sin første profesjonelle jobb. Han studerer også praktisk pedagogikk ved Kunsthøgskolen i Oslo (2021 - 2022).

Målgruppe for kurset:
Voksne som ønsker teaterkurs. Kurset passer spesielt for deg med en liten skuespiller i magen og deg som ønsker å utvikle dine lekne og impulsive sider.

Nivå:
• Nybegynner nivå

Aldersgrense:
• Nedre aldersgrense 16 år

Kurs:
• Start uke 37 - 9 uker - 90 min per gang - kr 2900,-
• Start uke 47 - 7 uker - 120 min per gang - kr 2980,-