Teaterkurs for barn og ungdom (8 - 14 år)



Kursarrangør: MAYA Musikk & Kulturskole
Sted: Lambertseter gård
          Oslo, Lambertseter
Kursadresse: Langbølgen 2C, 1154 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Onsdag uke 16 og 37 kl 17:30 Onsdag uke 47 kl 18:00
Varighet: 9 uker
Pris: 2980
Neste kurs: 11.09.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr teaterkurs for barn og ungdom. Vi tar utgangspunkt i kjente teaterstykker som i slutten av andre semesteret skal framføres på scene for publikum. Vi jobber med kropps og scenebevissthet gjennom improvisasjon, arbeid med tekst, stemmebruk og mye lek.

Innhold:
Vi jobber med kostymer og karakteriseringer. Mime og bevegelses-improvisasjoner - eventuelt med tekst, f.eks. med utgangspunkt i et dikt, en novelle e.l. Vi vil være mye i scenesituasjon både med og uten kostymer og vi vil ta i bruk rekvisitter. Ved å utfolde seg og leke i ulike situasjoner kan elevene lære å frigjøre seg selv og skape interesse for teater og scenekunst. Men det viktigste er at de har det gøy og tør å utfolde seg.

Improvisasjonsteater:
Målet med kurset er å vise barn og ungdommer hvor viktig det er å bli kjent med seg selv og kroppen sin, - åpne seg selv for det nye og ukjente. Slippe seg løs, slippe kroppen fri, slippe alle tankene, være i øyeblikket, følge impulsen. Kurset inneholder en rekke improvisasjonsøvelser. Vi bruker masker og den magien som er i dem.

Litt om kursleder:
Liv er utdannet skuespiller ved Nordisk Institutt for Scene og Studio i 2013. Hun har også tatt teaterfag ved NTNU I Trondheim og barne- og teater ledelseskurs på teaterdagene i Lillehammer. Liv er også utdannet klovn for demente og jobber for tiden bl.a som klovn for Klokkeklovnene. Hun er teaterlærer for barn, ungdom og voksne. Hun legger mye fokus på samhold i gruppen og legger opp undervisningsopplegg ut fra gruppesammensetningen og å hva deltakerne ønsker å jobbe med; alt fra impro, monologer, karakterjobbing osv.

Målgruppe for kurset:
Barn og ungdom i aldersgruppen 8 - 14 år som ønsker teaterkurs