Teater



Kursarrangør: Kulturskolen i Porsgrunn
Sted: Telemark, Porsgrunn / Brevik
Telemark
Kursadresse: Skolegata 7, 3916 Porsgrunn (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale

Vi tilbyr teaterundervisning for barn og ungdom.

Kulturskolens teatertilbud er fra 6 til 19 år. Det legges opp til en progresjon som spenner fra lek og drama for de yngste, til spennende forestillinger for de eldste. I undervisningen blir vi kjent med drama som form, ulike skuespillerteknikker, improvisasjonsmetoder og å produsere teaterforestillinger. Kulturskolens verdier er basert på trygghet, samarbeid, opplæring og glede, og dette vil gjenspeile seg i teatertilbudet vårt.

Teater gruppeinndeling
• 1.-3. klasse: Undervisningen består av lek, imitasjon, rytmikk og memoreringsteknikker. 45 minutter per uke. Små visninger i løpet av året.
• 4.-5. klasse: Undervisningen består av dramaøvelser, kroppskoordinering, memoreringsteknikker, innlevelse og gruppedynamikk. 75 minutter per uke. Små visninger i løpet av året.
• 6. klasse: Undervisningen består av kroppskoordinering, skuespillerteknikker og stemmebruk. 120 minutter per uke. Denne gruppen vil også jobbe litt med forestillinger.
• Fra 7. klassetrinn og oppover: Undervisningen består av forestillingsproduksjon. Hvilke forestilling som blir valgt vil bli bestemt så snart undervisningen har startet. 135 minutter per uke. Det vil bli intensive arbeidsperioder før forestilling. Så snart forestilling er bestemt vil det også bli utarbeidet prøveplan for gruppen.


Hvorfor gå på kulturskolen:
• Å få et positivt forhold til de estetiske fag gjennom selv å være utøver, virker inn på barns utvikling.
• Kulturskolen arbeider for å utvikle de musiske og kreative egenskaper i mennesket.
• Foruten gleden over selve opplevelsen, lærer elevene seg også langsiktig og systematisk arbeid samt ferdigheter som de vil ha glede av hele livet.
• Det sosiale miljøet som utvikler seg rundt aktivitetene er et trygt miljø å vokse opp i.

Målgruppe for kurset

Barn og ungdom fra 6 - 19 år.