Strykejernet Kunstskole - 1 år



Sted: Oslo, Grünerløkka
Oslo
Kursadresse: Brenneriveien 9, 0182 Oslo (kart)
Type:Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Undervisning 10:00-15:00 mandag - fredag. Åpningstid 08.00-23.00 mandag - fredag.
Varighet: 1 år
Pris: 56.000

Strykejernet passer for deg, enten du er en nysgjerrig nybegynner eller om du ønsker å videreutvikle egne ferdigheter og kunstneriske interesser. Vi tilbyr kunnskap, undervisning og veiledning i et sosialt og kreativt miljø med stor kunstnerisk takhøyde og levende diskusjoner.

Strykejernet Kunstskole har over 30 års erfaring som en av Oslos mest ettertraktede kunstskoler. Skolens lokaler er fordelt mellom to gamle industribygninger som ligger vakkert til ved Akerselva. Det ene er opprinnelig et gammelt farveri fra 1800-tallet, det andre har en hundre år lang historie som metall- og sveiseverksted. Her finner du i dag skolens undervisningsrom, atelier, kunstverksteder, gallerier, kunstbibliotek og kjøkken.Vårt undervisningstilbud er bredt og variert. Undervisningen på Strykejernet er hovedsakelig kursbasert og med en hands-on tilnærming. Vi anser prøving og feiling som eneste mulige vei til både kunnskap, selvstendighet og egenart.

Om undervisningen
Undervisningen ved Strykejernet er lagt opp som kursperioder med 3 ukers varighet. Alle perioder innledes og avsluttes med et fellesmøte. Nye elever starter høsten med basiskurs i tegning, maleri, grafikk og skulptur. Du blir kjent med grunnleggende teknikker, metoder og materialer. I tillegg får alle innføring i relevante verksteder og verktøy. Vårt mål er å gi deg et bredt, praktisk og teoretisk erfaringsgrunnlag for videre fordypning.

1. skoleår

Høstsemester og vårsemester
• Basiskurs: Elevene følger obligatoriske basiskurs i tegning, maleri, grafikk og skulptur.

• Utstillinger: Obligatorisk deltagelse ved elevutstillinger etter en 3 ukers kursperiode.

• Arbeidsmappe: Hver elev lager egen arbeidsmappe gjennom hele semesteret.

SEMESTERAVSLUTNING:
• Arbeidsmappe: Hver elev presenterer egen arbeidsmappe.
• Semesterutstilling: Hver elev presenterer eget kunstneriske arbeide.

HOVEDOPPGAVE:
• Arbeidsmappe: Hver elev presenterer egen arbeidsmappe + vurdering.
• Semesterutstilling: Hver elev presenterer eget kunstneriske arbeide.
• Studietur: 3 mnd opphold på Can Serrat, Spania (frivillig).

BASISKURS TEGNINGTegning
er å regne som et universelt kreativt verktøy, enten det er snakk om skissearbeid eller som selvstendig kunstnerisk uttrykksform. Med tegning kan du tilnærme deg konkrete eller mer abstrakte problemstillinger på en svært direkte måte. Undervisningen legger vekt på kreative metoder og en utforskende tilnærming til tegning som språk.

Skolen tilbyr kurs i både tradisjonelle tegneteknikker som akt og perspektiv og i mer idebaserte og eksperimenterende tegnekurs. Kurstilbudet gir deg også en vid forståelse av tegning som medium, både i kunsthistorisk kontekst og i samtiden. Enten du jobber med å utvikle nye ideer, lage tankekart, eller med å få en bedre forståelse av maleri, skulptur, bevegelse, design, illustrasjon eller annet, er tegning et nyttig hjelpemiddel.

BASISKURS MALERI
Maleri har en helt sentral plass i kunsthistorien og i hjertene til mange unge kunstnere i dag. Men ingen andre medier også har skapt mer bråk og debatter om hva kunst kan eller ikke kan være. Maleri er et uendelig rikt medium som forener spontanitet og eksperimenteringsvilje med mange ulike tradisjoner og flere tusen år med historie.

Undervisningen på Strykejernet baserer seg på en forståelse av maleri som et egenartet visuelt og fysisk språk, og vi ønsker derfor å lære deg mest mulig om selve virkemidlene du uttrykker deg med. Kursene gir deg bred kunnskap om farge og materialer, bruk av redskaper, teknikker og metoder som gjør deg bedre utstyrt til å videreutvikle egne interesser og prosjekter. Arbeidet med maleri er også en studie i visuell kultur, å reflektere over og tolke den synlige verdenen rundt oss.

BASISKURS GRAFIKK
Grafikk er et tverrfaglig medium som også lar deg kombinere elementer fra mange andre områder, som tegning, foto, maleri eller digitale uttrykk. Her vil du lære generelt mye om billedbehandling og visuelt spennende måter å tolke et motiv. Kurstilbudet vårt innen grafikk er stort og variert.

Etter grunnkursene får du anledning til å lære stadig nye teknikker, eller til å fordype deg mer i noe du allerede kjenner til. Grafisk kunst er i stadig utvikling, så i tillegg til tradisjonelle teknikker, rettes mye av undervisningen mot bruken av nye materialer og mer eksperimentelle metoder. Målet er å gi deg en god forståelse av grafikk som uttrykksform og et solid fundament for ditt eget videre arbeid.

BASISKURS TREDIMENSJONAL KUNST
Kurstilbudene innen tredimensjonal kunst omfatter arbeid med både tradisjonelle medier og nyere kunstformer, fra f.eks. skulptur i gips og bronsestøping til blandede medier, installasjon, video og performance. Tredimensjonal kunst er derfor en samlebetegnelse på mange relevante og forskjellige fagområder hvor forståelse av rom er avgjørende.

Kursene vi tilbyr er varierte; noen fokuserer på arbeidet med materialer og form, andre kurs på arbeid med hele rom, objekter og skala, og ellers innen improvisasjon, performance og video med mer. Du vil her få jobbe med å kombinere ulike kunstformer og selv undersøke hvordan mening oppstår og endres i selve møtet mellom medier og uttrykk i en gitt situasjon.

Målet er å gi deg ulike strategier som lar deg utnytte rom og materialer med frihet til selv å kunne påvirke akkurat hvordan dette skjer. I tillegg til individuell veiledning, legger alle kursene opp til diskusjoner og felles gjennomganger underveis i arbeidet. Målet med undervisningen er at du skal få utvikle både følsomhet og forståelse for form, rom, komposisjon, skala og materialer, og ellers gjøre deg bevisst på hvordan kunst defineres ut ifra sammenhengen den er i.