Språkreise for voksne til Málaga



Kursarrangør: Colibri Academy
Sted: Utlandet, Spania
Utlandet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Se i beskrivelsen nedenfor (Du kan også sende oss en mail ved interesse for fremtidige turer)
Varighet: 15 dager
Pris: 31.000

I samarbeid med Camins Active Adventures ønsker vi å invitere deg med på en uforglemmelig og innholdsrik reise til Malaga. Språkreiser er ikke lenger forbeholdt tenåringer! Stadig flere voksne og pensjonister ønsker å kombinere ferie med språkopplæring.

Malaga er den perfekt destinasjon for nettopp dette! Byen er rik på kultur og gir spennende muligheter for aktiviteter og utflukter i området. Den er også mindre turistpreget enn sine nærliggende nabobyer langs Costa del Sol-kysten, men klimaet er like herlig!

Innhold:
Spanskundervisningen består av totalt 30 timer klasseromsundervisning hvor vi fokuserer på praktisk, hverdagsbruk av språket.

I helgen drar vi på dagstur til landsbyen kjent for sine hvite hus bygget inn under et fjelloverheng, Setenil de las Bodegas, og videre til vakre Ronda, en av Spanias eldste byer. Dette kan du glede deg til!

Utreise dag 1
Turen er inkludert enten flyreise fra Oslo Gardermoen eller Stockholm Arlanda. Reiseleder møter dere på flyplassen i Málaga og bussturen til leilighetshotellet tar ca 20 min. I 14 dager skal vi bo på leilighetshotellet Debambú som ligger i gamlebyen. Våre leiligheter, Debambú Atarazanas og Apartamentos Debambú, ligger i to bygninger som står ved siden av hverandre i samme gate. Herfra er det bare noen få minutters gåavstand til handlegater, katedralen og andre interessante severdigheter. Stranden Malagueta ligger ca. et kvarter spasertur unna.

Vi kommer frem til Málaga midt på dagen. På ettermiddagen møtes vi til velkomstdrink og felles, sen velkomstlunsj.

Spanskundervisningen:
I år utvider vi spanskundervisningen fra 3 timer til 4,5 timer hver dag. Undervisningen er fra 08:30 til 11:00, samt fra kl. 12:00 til kl. 13:30 hver dag, fra mandag til fredag, begge ukene. Leilighetene ligger bare 170 meter fra undervisningslokalet.

Vi har stort fokus på at spanskopplæring skal være gøy, uten timevis av pugging av gloser og tørr grammatikk. Det blir grupper på maks 10 personer. Dere får noen fantastiske, lokale lærere som virkelig gir av seg selv for å lære dere språket og samtidig få et innblikk i spansk kultur. Vi vil legge vekt på hverdagsbruk av språket og oppfordre dere til å praktisere litt her og der utenom klasseromsundervisningen. Vi deler dere opp etter nivå og ønsker derfor litt informasjon i påmeldingsfeltet om nåværende kunnskap innen spansk. Etter påmelding vil vi sende ut et kartleggingsskjema, slik at vi lettest mulig kan plassere dere i rett gruppe. Ønsker vi mer informasjon vil vår språklærer Juan ta en liten samtale med dere på nett. Undervisningen passer perfekt for de som har tatt kurset Spansk Uno og/ eller Spansk Dos gjennom Colibri Academy, eller for andre nybegynnere i spansk på A1 og A2 nivå. Alt undervisningsmateriell får dere tildelt.

Et opphold fullt av sosiale og kjekke aktiviteter:
• Utflukt til Frigilana – en av Spanias vakreste landsbyer:

Etter dagens undervisning drar vi av gårde i buss for et landsbybesøk. Turen går til den vakre, hvite landsbyen Frigilana som blir sett på som en av de vakreste landsbyene i Spania. Vel fremme spiser vi felles lunsj på restaurant.

Frigilana føles som en labyrint laget av hvite, kalkmalte hus. Den arabiske Mudejar-arkitekturen i landsbyen tar deg tilbake til en glemt tid. Landsbyen ligger tilbaketrukket i fjellene nord for Nerja og her er store supermarkedkjeder eller motebutikker ikke tilgjengelige. Landsbyen er et ettertraktet sted for blant annet mange kunstnere som ønsker å finne roen borte fra kystens masseturisme.

Vi valser rundt i gatene og lar oss sjarmere av denne koselige byen, tar oss en pust i bakken på en koselig utendørskafe og bare nyter livet.

• Utflukt til olivenoljeprodusent i Antequera:
Rett etter undervisningen setter vi oss i bussen og kjører en times tur innover i landet til en gård som produserer olivenolje. Spania er landet med størst olivenoljeproduksjon i verden, og Andalusia regionen står for mesteparten av produksjonen. Vi vil få kjennskap i historien bak disse edle dråpene som er svært så brukt i det spanske kjøkkenet, og en innføring i arbeidet bak og produksjonen av deres premierte økologiske og bærekraftige olivenolje.

Vi spiser lunsj på gården, og får vi tid på hjemturen, kjører vi en tur innom byen Antequera. Byen er svært så sjarmerende og høydepunktet for mange er den arabiske festningen, Alcazaba. Byggverket ligger i en høyde, ca. 5 minutters gåtur gjennom gamlebyen, og gir en flott utsikt over byen og områdene rundt.

• Guidede rundtur i Málaga by:
Málaga er en av Middelhavets eldste byer og dens historie er sterkt preget av tilstedeværelsen av ulike kulturer opp gjennom tidene. Dette har satt sine spor i arkitekturen og tradisjonene vi finner i byen. Det finnes ingen bedre måte å bli godt kjent med en by sin historie enn å bli med på en vandretur i gatene med en lokal guide.

Vi skal blant annet besøke den mauriske festningen Alcazaba og det romerske teateret – et av de få stedene i verden hvor romersk arkitektur fra det 1. århundre er blandet med en arabisk festning fra det 11. århundre. Vi skal selvfølgelig også besøke katedralen, som på folkemunne blir kaldt for la Manquita.

Vi avslutter dagen med felles middag på restaurant

• Matlagingskurs:
Det spanske kjøkkenet er fullt av spennende og smakfulle retter og vi skal få opplæring i hvordan lage noen av dem. Det blir herlig å kunne diske opp med retter som minner om sol og skyfri himmel når høst og mørke dager kommer snikende hjemme i Norge.

På menyen står følgende:
• Salmorejo Andaluz, som er en litt fyldigere type av Gazpacho, med egg og Serrano skinke
• Paella med kjøtt, fisk, eller begge deler
Kjøkkenet hvor vi skal utfolde oss på ligger en ca. 15 min. spasertur unna hotellet. Kurset tar ca. 3 timer og vi vil flette inn elementer av språktrening slik at vi får utfordret oss språkmessig.

• Bodega, marked og tapasspising:
På denne rundturen skal vi bli kjent med de mest uvanlige og tradisjonelle stedene i det historiske sentrum av Malaga. Vi skal innom Atarazana markedet og smake på et utvalg av typiske retter fra området.

Vi skal videre til bodegaen til den eldste vingården i Malaga som ble grunnlagt i 1840. Her får vi smake gode, tradisjonelle viner. Vi skal også lære hvordan du kan skille hva som er en god Serrano og iberisk skinke.

• Dagstur til Granada og guidet besøk i Alhambra palasset:
I helgen drar vi på dagstur til vakre Granada, den spennende andalusiske byen vi aldri går lei. Vi skal på guidet omvisning i Alhambra, det 700 år gamle mauriske palasset som står på UNESCOs verdensarvliste og som er Spanias mest besøkte attraksjon. Granada var den siste byen på den iberiske halvøy styrt av araberne noe gamlebyen bærer preg av med sine koselige smale gater og mange «teterías» eller arabisk inspirerte tehus hvor det serveres te i utallige varianter.

En tur opp til utsiktsplassen Mirador de San Nicolás er en fin spasertur for de som ønsker det og gir en flott oversikt over attraksjonene i byen.

Granada er fullt av koselige tapasbarer, og er blant de eneste i Spania der du fremdeles får en liten tapas når du kjøper noe å drikke. Granada med sin rike kulturarv og unike skjønnhet er et sted som bør besøkes minst en gang i livet. Vi nyter dagen i denne vakre byen og spiser felles middag på kvelden på restaurant før vi setter kursen tilbake til hotellet i Malaga.

Hjemreise dag 15:
Avreise fra Malaga. Etter frokost kjører vi til flyplassen for hjemreise. Flyet går direkte fra Malaga på formiddagen og vi er hjemme tidlig ettermiddag.

Flyavgang:
Vi reiser med Norwegians til følgende tider:
• Utreise Stavanger, Sola: 15. oktober 2022 kl. 06:35, ankomst Malaga kl. 10:20
• Hjemreise 29. oktober 2022 kl. 11:05, ankomst Sola kl.15:10

• Utreise Oslo, Gardermoen: 15.oktober 2022 kl. 06:30, ankomst Malaga kl. 10:35
• Hjemreise 29. oktober 2022 kl. 10:20, ankomst Oslo kl.15:20
Dersom noen ønsker å bestille flybillett selv, trekker vi fra 4000,- kr for flybilletten.

Bagasje:
Inkludert 20 kg innsjekket bagasje, og 10 kg håndbagasje.

Pris:
Kr. 31 000,-
Depositum på kr 6000,- blir fakturert ved påmelding og betales innen én uke.

Pris inkluderer:
• Flyreise Oslo – Málaga – Oslo eller Stockholm – Málaga – Stockholm
• Busstransport flyplass – hotell tur/retur
• 14 netter på leilighetshotell i delt dobbeltrom
• Frukt, vann, kaffe undervisningsdagene
• 4 felles lunsj på restaurant
• 1 felles middag
• Intensivspanskkurs 45 t.
• Dagstur til Setenil de las Bodegas og Ronda
• Omvisning og besøk hos vinprodusent
• Flamenco-show hos Tablao Alegría
• Guidet rundtur i Málaga
• Bodega og tapassmaking i Málaga
• Reiseleder fra Camins

Pris inkluderer ikke
• Øvrige måltider som ikke er beskrevet i program
• Ekstra aktiviteter som reiselder foreslår under opplegget
• Forsikringer, herunder også avbestillingsforsikring
• Tips/ drinks til lokale guider.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker å lære spansk.

Dagsprogram:
Nærmere reise for deltakerne et mer detaljert reiseprogram inkludert dag for dag oversikt. Uforutsette hendelser hos våre samarbeidspartnere kan gjøre at vi må endre rekkefølgen i programmet eller tilby alternativ utflukt/ aktivitet.

Reiseleder:
Reiseleders ansvar er å gi deltakerne en best mulig reiseopplevelse, og vil lede aktivitetene og holde kontroll på reiseprogrammet, samt være tilgjengelig for spørsmål ol.
Mer info om reiseleder kommer etter hvert.

Overnatting:
På denne turen skal vi bo sentralt til på hotell Soho Boutique. Hotellet ligger kun 400 meter fra katedralen, 300 meter fra handlegaten Calle Larios, og 800 fra Malagueta stranden.

Prisen er inkludert del i dobbeltrom. I påmeldingskjema kan du skrive hvem du ønsker å dele rom med. Dersom dette ikke blir spesifisert, plasserer vi to og to sammen av samme kjønn. Dersom du ønsker å bo alene er dette mulig mot et tillegg i pris på kr 5.600,-. Dersom vi ikke finner noen du kan dele rom med, blir vi nødt til å legge til enkeltromstillegget.

Forsikring og pass:
Du må huske å medbringe bevis på reiseforsikringen din. Du må ha en fullgod ulykkes- og sykeforsikring. Vi anbefaler også alle til å sjekke om forsikringen inkluderer avbestillingsforsikring.

Glem ikke å medbringe pass. Dette må være gyldig under hele oppholdet. Europeisk helsetrygdekort bestilles enkelt på nett og gir rett til legebehandling ved sykdom på lik linje som innbyggerne i landet.

Reisedokumenter:
Senest én uke før avreise sendes reisedokumentene ut. Vi vil da gi mer utfyllende praktisk informasjon angående tidspunkter, og lignende for de forskjellige aktivitetene.

Forbehold:
Prisen er basert på min 15 deltakere. Dersom det blir for få deltakere, forbeholder vi oss retten til å øke prisen. Beskjed om dette vil bli gitt 30 dager før avreise. Det tas i tillegg forbehold om endringer i priser som er beskrevet på vår nettside dersom valutakursen endres vesentlig. (Eurokurs pr. 08.03.22: 9,8 NOK) En endring vil ikke kunne være mer enn 10 % av avtalt kjøpesum. Den avtalte prisen kan ikke endres de siste 20 dagene før avreise. Forhold utenfor Camins kontroll kan gjøre det nødvendig med endring av hotell, aktiviteter, restaurantbesøk, transport, avtalt reiseleder o.l.

Bestilling og betaling:
Ved bekreftet bestilling anses avtalen mellom partene som inngått. Du vil få en mail som bekreftelse på dette. Betalingen deles opp i to omganger, et depositum på kr 6000,- som betales innen 7 dager, og sluttbetalingen som betales innen 60 dager før avreise. Manglende betaling gir Camins rett til å heve bestillingen.

Avbestillingsregler:
Avbestillingsforsikring er ikke inkludert i våre reiser. Det anbefales at hver enkel deltaker sjekker reiseforsikringen sin og ser om det er inkludert.

Etter påmelding er alle våre reiser bindende. All avbestilling må gis skriftlig og krever legeattest. Følgende regler gjelder dersom du blir nødt til å avbestille turen:

Depositumet brukes til å reservere fly og hotell som beskrevet i programmet og er ikke refunderbart dersom avbestillingen skjer fra kundens side. Dersom Camins ser seg nødt til å kansellere turen av andre grunner enn Force Majeure, tilbakebetales se følgelig hele depositumet.

Fra 60 til 30 dager før avreise beholder Camins 50 % av reisens pris. Ved mindre enn 30 dager til avreise, eller dersom deltakeren ikke møter opp gis ingen refusjon

Ved avbestilling som følge av UDs reiseråd tilbakebetales beløpet minus et administrasjonsgebyr på kr. 395,- pr. pers.

Koronainformasjon:
Alle fullvaksinerte med gyldig dokumentasjon slipper karantene og testing. Informasjon om koronasertifikatet finner du her.

Det er ikke karantenekrav ved innreise til Spania, men alle reisende som ankommer Spania fra land med høy smitte må fremvise gyldig dokumentasjon på et av tre alternativer; at man er fullvaksinert, har gjennomgått sykdommen eller har negativ covid-19-test. I tillegg må det fylles ut et elektronisk helsereise-skjema før innreise. Dette vil vi i Camins informere dere om når reisen nærmer seg dersom dette fremdeles er et krav for innreise i oktober.

Reisegarantifondet:
Garantistillelse i fondet gir de reisende en ekstra trygghet ved at pengene tilbakebetales dersom reisearrangøren skulle gå konkurs. Camins er medlem av Reiegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.