Sporkurs



Kursarrangør: Merete Stokkenes
Sted: Bryne / Sviland
          Rogaland, Sandnes
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 helg
Pris: 2100

Jeg holder helgekurs i spor. Kurset inneholder et par timer teori før vi går spor. I teoridelen tar jeg for meg forskjellige innlæringsmetoder for spor, samt hva et spor er og hvordan vi kan hjelpe hunden å lære å følge de sporene vi vil.

Det er ingen aldersgrense for å være med på sporkurs, men om du har en valp på 8 uker, bør du la valpen bli litt kjent med deg først, før du tar den med på kurs. Når valpen er 3-4 måneder og har vært hos deg en stund, kan den være klar for kurs. Oppad er det ingen aldersgrense. Til nå er den yngste deltageren 4 måneder og den eldste 8 år. Begge koste seg på kurs og gikk spor som bare det.

Innlæringsmetoder jeg bruker på kurs er for det meste forfølgelses-spor eller godbitspor. Jeg ser an hunden og fører og legger opp kurset etter det. Om du har spesielle ønsker med henhold til innlæringsmetoder, gjør vi det som er det beste for deg og hunden. Målet for kurset er at både hund og eier skal synes det er kjekt å trene spor. Kursene med innlæring på godbitspor holdes stort sett på dyrket mark, mens forfølgelses-spor kurset er i utmark/skog.

En viktig ting jeg fokuserer mye på på kurset er hvordan vi som hundeførere fører hunden. Alle hunder kan gå spor, kunsten er å kunne gå spor sammen med hunden. Målet for helgekurset er at en, etter kurset, skal vite hva et spor er , samt legge ut spor og gå det på egenhånd.

Kursmateriell:
Kursprisen for helgekurs spor er 2000,- På kurset får en et hefte som tar for seg teori om spor og sportrening.

Vis flere tilsvarende kurs: