Sosialkunnskap



Kursarrangør: Akademiet
Sted: Hordaland, Bergen
Hordaland
Kursadresse: Agnes Mowinckels gate 6, 5008 Bergen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt
Varighet: 1 semester
Pris: 13.600
Neste kurs: 21.01.2025 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr kurs i Sosialkunnskap. Sosialkunnskap er et programfag i Kunnskapsløftet. Sosialkunnskap er et programfag i studiespesialiserende utdanningsprogram fra programområdet språk, samfunnsfag og økonomi.

Om fagene:
Programfaget sosialkunnskap skal bidra til forståelse av individet og samfunnet, og samspillet mellom disse. Møtet mellom samfunnets krav og individets ønsker utløser ofte spørsmål om hva et samfunn bør være, og hvordan det bør organiseres for best mulig å verne om menneskerettigheter og borgernes velferd. I faget ser en nærmere på hvordan vi utvikler oss fra barndom til alderdom, og hva som er grunnlaget for å leve et godt liv. Et annet område er hva som er årsakene til ulike sosiale problemer i Norge, noe som også er grunnlaget for å finne ut hvordan man kan løse disse. Sentrale tema er kriminalitet, rusmiddelmisbruk og barnemishandling. Et tredje tema er velferdsforskjeller mellom ulike grupper, med spesielt fokus på innvandrere og funksjonshemmede. Samfunnsvitenskapelig metode inngår også i faget.

Forkunnskaper:
Det vil gi deg et fortrinn å ha tatt 140 årstimer sosiologi og sosialantropologi fra VG2 studiespesialisering, men det er ikke er nødvendig.

Eksamen:
Eksamensformen er skriftlig. Eksamen er sentralgitt, som betyr at dato for eksamen settes av utdanningsdirektoratet (udir.no).

Fagkode:
Privatister som skal ta eksamen melder seg opp med fagkoden SAM3016.

Omfang:
Sosialkunnskap utgjør 140 årstimer, dette tilsvarer 33% studiebelastning i Lånekassen dersom du tar faget over ett semester. Du må minimum ha 50% studiebelastning pr. semester for å være støtteberettiget i Lånekassen.


Vår 2024
Dato Dag Tid
23.01.2024 Tirsdag 08:10

Vår 2025
Dato Dag Tid
21.01.2025 Tirsdag 08:10

Høst 2025
Dato Dag Tid
19.08.2025 Tirsdag 08:10