Senja rundt på 7 dager



Kursarrangør: Seil Senja AS
Sted: Tromsø gjestehavn, Båten vår ligger ved flytebryggen utenfor Clarion Collection Hotel With
          Troms, Tromsø
Kursadresse: Sjøgata, 9291 Tromsø (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 7 dager
Pris: 17.890
Neste kurs: 07.07.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr Senja rundt på 7 dager. Bli med Seil Senja på denne spennende og innholdsrike fellesturen fra Tromsø til Kvaløya og videre Senja rundt. På “Yttersia” av Senja tar vi turen opp til toppen av det ikoniske fjellet Segla.

Turbeskrivelse:
Gjør deg klar for en aktiv og sosial ferieuke med sjøsprøyt, mye moro og fantastiske naturopplevelser. Denne fellesturen gir en unik mulighet til nye bekjentskaper med delt lidenskap for friluftsliv, saltvann og råflott nordnorsk natur. Med andre ord: Den perfekte oppskriften på noen skikkelig gode ferieminner! Du trenger ikke å kunne noe om seiling for å være med på denne turen, det lærer du underveis, hvis du selv ønsker det. Hvis du har erfaring med seiling fra tidligere, vil du kunne utvikle dine kunnskaper og ferdigheter videre sammen med vår erfarne skipper og seilinstruktør. Under hele turen vil du bidra sammen med andre deltakere i seiling, utkikk og navigasjon.

Innhold:
Vi møtes i Tromsø og seiler gjennom den storslåtte naturen på “Yttersia” av Kvaløya og Senja. Med seilbåten og den lille robåten som vi har med oss, kommer vi i land på steder som ellers er vanskelig tilgjengelig. Om været tillater det, overnatter vi mellom holmer og skjær ute i havgapet. Å våkne opp midt i denne storslåtte naturen er en helt spesiell opplevelse.

“Yttersia” av Kvaløya og Senja er tilholdssted for sjeldne dyre- og fuglearter. Med seilbåten som et fredelig og miljøvennlig fremkomstmiddel, kan vi komme tett innpå fuglearter som lundefugl, alke og lomvi. Hvis vi er virkelig heldige, treffer vi også på hval ute i havgapet.

Seilbåten er boligen vår under hele turen, og vi samarbeider om rutinene og det som må gjøres om bord. All maten vi spiser er ferdig lastet i båten før seilturen starter. Du tar bare med deg noe ekstra godt å drikke til maten, hvis du ønsker det.

Fjellturen til Segla
Halvveis rundt Senja er vi klare for et av høydepunktene på seilturen, som er en fjelltur opp på ikoniske Segla. Dette fjellet har fått navnet sitt etter sin seil-lignende form.

Fra det sjarmerende fiskeværet Husøy blir vi hentet og kjørt til den lille bygda og fiskeværet Fjordgård ved foten av Segla. Dette fjellet troner med sitt karakteristiske utseende over havet på vestsiden av Senja, og stående eller liggende oppe på platået kan du skue rett ned den stupbratte fjellveggen som ender brått i havet under oss. Her vil nok de fleste kjenne at det kribler godt i magen!

Hamn i Senja
Vi besøker også Hamn i Senja – et populært utfartssted for gode matopplevelser, overnatting og aktiviteter. Her kan du ta en varm dusj etterfulgt av en iskald øl i jacuzzien eller på brygga.

For deg som fortsatt har krutt igjen i beina, anbefaler vi også en kort fjelltur til Sukkertoppen. Her får du panoramautsikt ut mot skjærgården Bergsøyan og storhavet utenfor. Fjellturen tar ca 2 timer t/r fra Hamn. Eller hva med en kveldstur i kajakk inn i skjærgården Bergsøyan? Hos Hamn i Senja kan du leie kajakk og utstyret som du trenger.

I Tore Hunds farvann:
Etter Hamn i Senja seiler vi videre sørover og nærmer oss snart Senjas sørligste punkt. Herfra seiler vi innaskjærs og i et mer frodig landskap.

Før vi setter kursen nordover på innsiden av Senja tilbake til Tromsø, besøker vi vikingen Tore Hunds øyrike utenfor Harstad. Med denne seilturen ønsker vi å tilby deg noe av det beste innen turseiling i Norge. Velkommen om bord til en spennende ferieuke!

Inkludert:• Overnatting i seilbåten under hele seilturen
• Alle måltider som vi spiser om bord i båten (matlaging gjør vi sammen)
• Personskadeforsikring i seilbåten
• Oppblåsbar redningsvest
• Taxi t/r Husøy – Fjordgård
• Fellesutstyr som fiskestang, gummibåt, 2 stk. hengekøyer, spennende lesestoff om hav og seiling
• Utgifter til havneleie og strøm, gass til matlaging, diesel etc.
• Veiledning og råd om turseiling og praktisk båthåndtering, råd for kjøp av seilbåt etc.

Ikke inkludert:
• Klær og personlig utstyr (se vår pakkeliste)
• Alkoholholdige drikkevarer og snacks
• Transport t/r Tromsø havn
• Personskadeforsikring på land (vi anbefaler alle deltakere å tegne reiseforsikring)

Målgruppe:
For alle som ønsker å lære å seile på tur. Nedre aldersgrense: 14 år

Forkunnskap:
Du trenger ikke å kunne noe om seiling for å være med på denne turen, det lærer du underveis, hvis du selv ønsker det.