Seksuelt overførbare infeksjoner (SOI) - bedriftsinternt



Kursarrangør: Sexologakutten AS
Sted: Hele landet, Vi kommer til din bedrift
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 1 time
Pris: Avtales

Vi tilbyr kurs om seksuelt overførbare infeksjoner (SOI) for bedrifter. De aller fleste seksuelt overførbare infeksjoner (SOI) er enkle å påvise og kan behandles med medikamenter.

Innhold:
Seksuelt overførbare infeksjoner kan gi symptomer og plager for den som er smittet, men man kan også være smittet uten å merke det. Enkelte seksuelt overførbare infeksjoner kan gi kroniske plager dersom man ikke får tidlig behandling. Det er derfor anbefalt å teste seg for seksuelt overførbare infeksjoner etter at man har hatt ubeskyttet sex med en ny partner.

De vanligste seksuelt overførbare infeksjonene i Norge i dag er: klamydia, mykoplasma, gonorè, syfilis, genital herpes, kondylomer, trichomoniasis, flatlus og skabb. Hepatitt og hiv- infeksjon smitter også ved seksuell aktivitet, og disse krever et mer omfattende behandlingsløp enn de først nevnte infeksjonene.

Dersom du blir smittet med en seksuelt overførbar infeksjon, vil du være en viktig aktør innen smitteoppsporing dersom det er aktuelt. Det er viktig å være klar over at man kan ha hatt asymptomatisk infeksjon over tid, slik at nyoppdaget smitte ikke nødvendigvis betyr at man nettopp har blitt smittet. Nyoppdaget smitte trenger derfor ikke å bety at det har forekommet utroskap dersom man er i et parforhold.

Vi i Sexologakutten tester ikke for seksuelt overførbare infeksjoner, men vi anbefaler deg å ta en test hos din fastlege, ungdomshelsestasjonen, helsestasjonen, eller på klinikker som Sex og samfunn. Det er helt ufarlig å teste seg for seksuelt overførbare infeksjoner, men det kan være alvorlig dersom man ikke får behandling.

Alle som foretar slike tester, har taushetsplikt og vil behandle deg med respekt. Dersom du velger å teste deg for seksuelt overførbare infeksjoner betyr det ikke bare at du tar ansvar for din egen helse, men også dine partneres helse.

Målgruppe for kurset:
Bedrifter. Når vi lager kurs til din bedrift vil vi gjerne ha en prat i forkant slik at vi kan spisse inn foredraget på deres behov. Vi gleder oss til du tar kontakt.

Kursspråk:
• Kurset kan holdes på norsk og engelsk

Vis flere tilsvarende kurs: