Seilkurs for begynnere - Midtuke



Kursarrangør: Seil Senja AS
Sted: Oppmøte ved gjestebryggen, Harstad
          Troms, Harstad
Kursadresse: Sjøgata 8, 9405 Harstad (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Kl 17:00 - 22:00
Varighet: 3 kvelder
Pris: 4.190

Vi tilbyr seilkurs for begynnere. Bylivet er best på sjøen – velkommen til seilkurs i Tromsø! I løpet av tre lyse sommerkvelder får du lære det grunnleggende om seiling, navigasjon og båthåndtering.

Innhold:
Dag 1 - Tirsdag; Velkommen om bord!

• Vi møtes i Tromsø gjestehavn. Båten vår ligger ved flytebryggen utenfor Clarion Collection Hotel With. Se etter seilbåten med Seil Senja-flagget.
• Denne første ettermiddagen og kvelden starter vi med å gjøre oss kjent med seilbåten og utstyret. Vi tar også en prat om sikkerhet, og vi skal lære oss litt om seilteori og noen sjøveisregler. Vi kaster loss ca. kl. 20.30.
• Når vi har kommet oss på sjøen skal vi trene på en “mann over bord”-situasjon. Neida, ingen trenger å bade her! Etter denne øvelsen heiser vi seilene og praktiserer teorien, før vi etter ca. 1-2 timer returnerer til havnen.

Dag 2 - Onsdag:
• Denne kvelden skal vi øve på å seile på ulike vindvinkler (kryss, slør og lens) og å justere vinkelen på seilene riktig i forhold til vinden (trimme skjøter). Vi skal også øve på å svinge båten, slik at vinden kommer inn fra motsatt side (slag og jibb).
• Hver enkelt deltaker vil få tilbakemeldinger og instrukser underveis, og vi bytter på plassene slik at alle skal få øve seg like mye på de ulike oppgavene om bord.

dag 3 - Torsdag
• Vi starter kurskvelden med en prat om mer avanserte måter å justere seilene på (seiltrimming), og hvordan vi kan redusere størrelsen på seilene for kontrollert seiling i mye vind (reving). Vi ser også litt på teorien for manøvrering i havn, fortøyning og oppankring, og vi lærer om håndtering av seil og tau.
• Etter dette kaster vi loss og heiser seilene for kveldens øvelser på sjøen.
• Mot slutten av kvelden setter vi kursen tilbake mot Tromsø for kursets siste øvelse, som er manøvrering i havn og å legge til kai.

Målgruppe:
For alle som ønsker å lære å seile. Nedre aldersgrense: 14 år

Forkunnskap:
Ingen krav til forkunnskaper

Påmelding og betaling:
Etter påmelding til seilkurset vil du motta en faktura på et depositum. Dette depositumet tilsvarer 20% av den totale kursavgiften. Betaling av denne fakturaen sikrer din(e) plass(er) på seilkurset. Restbeløpet kan du betale senere når du selv ønsker, men senest inntil 30 dager før kurset starter.

Været og andre forhold:
Av hensyn til været og andre uforutsette forhold kan programmet for dette seilkurset avvike noe fra beskrivelsen.

Vis flere tilsvarende kurs: