SeilflyKursarrangør: Gardermoen Seilflyklubb
Sted: Starmoen Flyplass
          Hedmark, Elverum
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale

Vi tilbyr kurs i seilflygning. Har du en pilot i magen? Lurer du på om seilflyging kan være noe for deg? Er du over 15 år? Har du normal helse? Liker du vakre naturopplevelser?

Er du på jakt etter en hobby, der du kan dele storslåtte opplevelser med andre, eller har du kanskje ambisjoner om å hevde deg i en nasjonal og internasjonal sport? Hvorfor ikke ta kontakt med oss i dag, for å se om dette kan være noe for deg? Uansett får du garantert en opplevelse for livet, som du aldri kommer til å glemme!!

Seilflyging er en aktivitet som passer for svært mange, og som kan utøves på alle nivåer. Mange ønsker å oppleve norsk natur fra himmelen, i et fly uten støyende motor, mens andre satser hardt på konkurranser innen strekkflyging og luftakrobatikk. Det finnes svært få andre idretter og aktiviteter der kjønn og alder har så liten betydning som i seilflyging!


Debriefing etter en flytur med instruktør.


Skolen:
De første turene flyr du med en instruktør i baksetet. Instruktøren har alle de samme kontrollene som deg, og kan styre flyet fra baksetet.

Man følger et fastsatt program, med øvelser som bygger på hverandre, etter byggeklossprinsippet. Du får stadig nye oppgaver av instruktøren, til du selv mestrer flyet fra avgang til landing. Hvor lang tid opplæringen tar er veldig individuelt, og progresjonen fastsettes i samråd med instruktørene.

Det største øyeblikket for de aller fleste, er den første turen alene i flyet, såkalt soloflyging! Opplevelsen av å kontrollere et fly, helt på egenhånd er ganske overveldende for de fleste, og en opplevelse man sjelden glemmer! I forbindelse med en elevs første soloflyging er det også en liten seremoni, slik det har vært siden flygingen startet for over 100 år siden. Etter å ha fløyet et antall timer med instruktør og solo, er det på tide å fly opp med en kontrollant for å få eget flygebevis.

Du er nå klar for å utvikle deg videre gjennom nye utfordringer. Kanskje vil du fly på lengre turer? Kanskje vil du trene på luftakrobatikk og fly opp ned? Eller kanskje du vil ta med venner og familie på en opplevelsestur?

Hva koster det, og hvordan kommer jeg i gang:
Hvis du tror seilflyging kan være noe for deg, kan du lese mer om hvordan du kommer i gang, og hva det koster på hjemmesiden.

Målgruppe for kurset

Hva kreves?
For å starte opplæring på seilfly, må man være fylt 15 år. Sertifikat kan man få fra man er 17. Du kan derfor fly seilfly før du er gammel nok til å fly moped eller bil.

Det stilles krav til normal helse, som betyr at man ikke kan ha noen alvorlige sykdommer, eller andre problemer. I praksis er kravene de samme som stilles til sertifikat på minibuss og liknende. Funksjonshemming behøver ikke å være noen hindring! Det finnes spesialtilpassete fly for funksjonshemmede, som kan flys kun ved hjelp av hendene. Har du spørsmål om helse eller funksjonshemmimger, ta kontakt med oss for en oppklaring.