Sangundervisning på nett - Syng notene



Kursarrangør: Skala Musikkskole
Sted: Skala Musikkskole
          Akershus, Frogn / Drøbak
Kursadresse: Ullerudbakken 44, 1440 Drøbak (kart)
Type:Privatundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale

Tenk å kunne mestre rytme og tonehøyde allerede første gangen du ser en ny sang! Det å lese noter kan være et sårt punkt for mange sangere. Vi klarer oss også godt uten - lenge. Sanger læres på øret, kanskje med notene som et støttende kart gjennom et litt ulent musikalsk terreng.

Det er stor forskjell i opplæringen på et fysisk instrument og stemmen som instrument. For de fleste instrumentene vil det være naturlig å knytte grep og plassering direkte til notebilde. Det er det ikke for oss sangere.

Jeg tror mange korsanger kan føle på frustrasjon over å ikke lese noter bedre; og ikke minst det å synge de rett fra bladet. Og selv mange gode notelesere trenger et instrument å støtte seg til.

Tradisjonelle notekurs lærer deg notenavn og plasseringene i notesystemet, men de forteller deg lite om hvor tonene klinger, og det å synge rett fra bladet kan en jo nesten bare drømme om.

Men det finnes et system som kan hjelpe. Det heter solfége. Han som utviklet solfége, var en munk med navn Guido d'Arezzo (991 - 1050), forøvrig samme mann som fant opp notesystemet vi kjenner i den vestlige verden i dag. Imponerende, ikke sant? Så var han også i sin tid kjent som en meget god pedagog.

Det undervises fortsatt i solfége rundt om i verden og systemet egner seg spesielt godt for sangere. Dessverre har vi i Norge ikke noen sterk tradisjon for det.

Nå har jeg laget et nettkurs som bygger på solfége. Det vil hjelpe deg til å bli en trygg noteleser. Du trenger ingen forkunnskaper og i løpet av seks moduler vil jeg lære deg grunnleggende noteteori - og praksis! Slik at du kan synge notene dine rett fra bladet!
Tenk hvilken mestringsfølelse det vil gi deg!

Vis flere tilsvarende kurs: