STS - High School exchange Sveits



Kursarrangør: STS Education
Sted: Utlandet, Sveits
Utlandet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Varighet: 10 måneder
Pris: 159 500

Elsker du å stå på ski? Da har du funnet det perfekte landet for din high school-utveksling. Vakre Sveits forbindes ofte med de snødekte Alpene og regnes som et skiparadis.

Sveits har mye mer å by på enn fantastiske skibakker. For eksempel en verdensberømt produksjon av luksusklokker og sjokolade. Landet har moderne byer med utmerket offentlig transport. Levestandarden er høy i dette ryddige og velorganiserte landet med et stort kulturelt mangfold. Sveits er et flerspråklig land, men du vil bo i den tysktalende delen.

Gymnasium i Sveits
Elevene i Sveits går seks år på grunnskolen. Deretter er det ulike typer high school å velge mellom. Som utvekslingselev blir du sannsynligvis plassert på enten Gymnasium eller Mittelschule. For sveitsiske elever fører denne retningen til en eksamen som kalles Matura. Denne eksamenen er påkrevd for dem som vil studere videre på universitetet.

Det finnes fire studieprogrammer på dette nivået: naturfag, moderne språk, latin og klassisk. Fagene som inngår i alle programmene er tysk, engelsk, matematikk, biologi, kjemi eller fysikk, historie, geografi og gym.

Tysk skole
Sveits har tre offisielle språk: Italiensk, fransk og tysk. Alle våre studenter vil bo hos en tysk familie og gå på en tysk skole. For å klare å følge med på skolen, må du ha hatt tysk i minst to år fra før.

Fritid på høyt nivå
I Sveits fylles togstasjonene opp med folk som skal opp til fjellene i helgene. Liker du å stå på ski, er dette paradis. Skibakkene i høyereliggende områder er åpne det meste av året. Det er også en helt spesiell opplevelse å gå fotturer om våren og sommeren når dalene ligger badet i grønt. Husk å pakke ski og fjellstøvler!

Vil du gjøre noe mer avslappende kan du gå på kino eller museum, slappe av på kafé eller dra på handletur. De nye vennene og familien din vil vise deg alle de beste stedene. Det er mye å finne på og mye å se i den nye hjembyen din. Hvis du får sjansen, bør du ta toget til noen av de største byene som Zürich, Bern og Genève. De er alle verdt et besøk!

Vis flere tilsvarende kurs: