Ridefysioterapi



Kursarrangør: Stall-C Ridesenter
Sted: Stall-C Herjuan Gård
          Sør-Trøndelag, Malvik
Kursadresse: 7560 Vikhammer
Type:Privatundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale

Stall-C tilbyr i samarbeid med fysioterapeut terapiridning for personer med ulike fysiske behov. Ordningen er godkjent av kommunelegen i Malvik kommune og kommer inn under offentlige refusjonsordninger. Tilbudet har siden oppstarten i september 2009 rukket å bli en stor suksess.

Helse i hestens bevegelser.
I samarbeid med ridefysioterapauter med spesialisering innen ridefysioterapi, tilbyr vi terapiridning, tilpasset de aller fleste fysiske/psykiske behov og funksjonsnivå. Ridefysioterapautene tar seg av den behandlingsfaglige delen, mens Cathrine Løften har ansvaret for den ridefaglige delen.

Tilbudet er for alle, voksne som barn, med et bredt spekter helseutfordringer. Vi har handikaptilpasset gård, med ramper og heis. Du trenger ikke henvisning fra lege, og taxi/reiseutgifter dekkes av Helfo. Hestens bevegelser har en positiv effekt helse og psyke. Å være på hesteryggen og kjenne hestens bevegelser vil bygge opp balanse, koordinasjon og styrke muskulaturen mm.

Målet vårt med terapiridningen er å tilby gode opplevelser med hest og ridning, samt gi økt mestringsfølelse og bygge opp fysisk og psykisk helse. Våre godt trente terapihester er rolige og flinke i jobben sin.