Rettslære 2 - Live Online



Kursarrangør: Akademiet
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt
Varighet: 1 semester
Pris: 13.600
Neste kurs: 20.01.2025 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr kurs i Rettslære 2. Rettslære 1 er et programfag i studiespesialiserende utdanning. Sammen med Rettslære 2 utgjør dette et fag til «topps» i Språk, samfunnsfag og økonomi.

Om fagene:
Programfaget Rettslære 2 skal bidra til forståelse av Norge som en rettsstat og enhver borgers krav til rettssikkerhet. Gjennom seks utvalgte hovedområder vil du bli kjent med Norges lover, tolkning av kilder og kildekritikk.

I erstatningsretten har vi fokus på den ulovfestede og lovfestede erstatningsplikten. Kan et barn bli erstatningsansvarlig for skade han eller hun gjør? Kan foreldre måtte betale for et økonomisk tap deres barn påfører noen andre? Og hva skjer hvis du ødelegger noe i arbeidstiden, hvem skal betale for dette? De fire erstatningsvilkårene står sentralt i dette emnet.

I menneskerettighetene ser vi på spesielt ytringsfriheten som har et sterkt vern i Norge, sett opp mot religionsfriheten. Dette er to likeverdige rettigheter som ofte kommer i konflikt. Hvordan skal vi løse disse konfliktene? Skal ytringsfriheten dempes? Eller er dette en viktig frihet for å beholde den demokratiske rettsstaten?

Vår verden blir også mer og mer digital og våre opplysninger blir lagret flere steder. Reglene om personvern vil lære deg mye som kan være nyttig på dette området.

I avtaleretten fordyper vi oss i reglene for avtaleinngåelse, fullmakt og ugyldighet. Hva skal til for at vi har en avtale? Og hva skjer hvis noen bryter denne avtalen? Kan noen andre inngå avtaler på vegne av deg?

I kjøpsretten ser vi på rettigheter og plikter for både kjøper og selger ved kjøp. Hvilke rettigheter har en kjøper hvis et produkt er forsinket eller et produkt har en mangel?.

Forkunnskaper:
Det stilles ingen krav til forkunnskapen for å ha dette faget.

Eksamen:
Eksamensformen er skriftlig. Eksamen er sentralgitt, som betyr at dato for eksamen settes av utdanningsdirektoratet (udir.no).

Fagkode:
SAM3023 er fagkoden du skal bruke når du melder deg opp til privatisteksamen på privatistweb.

Omfang og støtte i Lånekassen:
Rettslære 1 utgjør 140 årstimer, dette tilsvarer 33 % studiebelastning i Lånekassen dersom du tar faget over ett semester. Du må minimum ha 50 % studiebelastning pr. semester for å være støtteberettiget i Lånekassen.

Vår 2024
Dato Dag Tid
22.01.2024 Mandag 08:00

Vår 2025
Dato Dag Tid
20.01.2025 Mandag 08:00