Realfag i barnehagenKursarrangør: BRO AOF
Sted: Kurslokalet Hesten
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Kristian Augusts gate 6, 0164 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 6 timer
Pris: 995

Hvordan skape entusiasme og positive holdninger til realfag i barnehagehverdagen? Realfag er kanskje ikke det begrepet som utløser flest hurrarop i barnehagesammenheng, men dette kan vi gjøre noe med!

På dette kurset får du masse praktisk kunnskap om hvordan legge til rette for morsomme og spennende aktiviteter med barna, basert på rammeplanens krav til undring, nysgjerrighet, utforsking og problemløsing. Dette vil gi både barn og voksne motivasjon til å være kreative og skapende!

Antall rom og form
• Matematiske begreper: tall, telling, antall, mengdebegreper, rekkefølge, måling, veiing, sammenlikning, sortering, orientering, lokalisering, former, mønster og plasseringsord

Spørsmål, resonnere, argumentere og søke løsninger
• Er det lurt å ta på votter eller støvler først?
• Hvis det er åtte barn som skal spise, hvor mange kopper trenger vi?
• Det var mandag i går, hvilken dag er det i dag?

Natur, miljø og teknologi
• Naturens mangfold
• Utforske og eksperimentere med naturfenomener og fysiske lover
• Hvordan kan vi gi barna impulser og undre oss sammen med dem om astronomi, kjemi, fysikk, bærekraftig utvikling, biologi, og geologi?

På kurset får du være med på å utføre enkle og morsomme aktiviteter som du kan gjøre sammen med barna i barnehagen!

Kursholder
Nina Indseth Bråthen er barnehagelærer med fordypning i forming og videreutdanning i spesialpedagogikk og språk og språkutvikling. Hun har mange års erfaring som pedagogisk leder og assisterende styrer i barnehage. De siste årene har hun også jobbet med å utvikle metoder og tilhørende materiell til praktisk bruk i barnehagen i forbindelse med tilrettelegging av barnehagens språkmiljø. Hun har også jobbet mye med realfag i barnehagen, og holder praktiske kurs med masse ideer til spennende og morsomme aktiviteter som stimulerer til undring og kreativitet. Ninas kunnskap og engasjement gjør kursene hennes særdeles inspirerende og matnyttige!

Kursmateriell

Kursavgiften inkluderer lunsj

Vis flere tilsvarende kurs: