Qigong helgekursKursarrangør: Nordisk Buqi Organisasjon
Sted: Baklandet Bygdehus , Røssåga Korgen
          Nordland, Rana / Mo i Rana
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 helg
Pris: 2.100

Vi underviser ulike Qigongsystem overført direkte til oss av vår hovedlærer og internasjonalt anerkjente mester, dr. Shen Hongxun. Han viet sitt liv til å utvikle system for å bekjempe belastninger og helseproblemer knyttet til vår tids moderne livsstil. Systemene er lett å lære

Mange snakker om eller studerer Qi årevis, men de færreste FØLER Qi som en levende flytende opplevelse i sin egen kropp. Qigongen som undervises hos oss kan gi deg denne direkte opplevelsen, og kan positivt påvirke helsen ved å optimalisere kroppens iboende helbredende evne. Et element av denne praksisen kan også føre til en oppvåkning av medfødte latente funksjoner som man ofte finner beskrevet i Østlig litteratur.
TaijiWuxiGong/Wuxi Daoyin

Daoyin er kontrollert bevegelse og semi-spontane øvelser som er rettet mot ulike kroppsområder. Øvelsene er tilknyttet Qigongsystemet Taijiwuxigong og betyr direkte oversatt ‘Fem-Ledds-Pust’. Gjennom Daoyin retter vi oss mot 5 ulike kroppsområder (hode/nakke, armer/skuldre, bryst, mage/hofter og føtter/hæl) og arbeider med alle leddene i kroppen, tillater dem å «puste» og fornyes ved å fjerne stagnasjon. Vi stimulerer også sirkulasjon av leddvæsker for å bytte gammel væske mot ny, og gjennom dette å bringe ny oksygen og næring leddene.
Spontane Bevegelser

Spontan bevegelse er en viktig del av vår Qigong og Taiji praksis og bare når Qi er i bevegelse kan stagnasjon og blokkeringer fjernes.

Spontan bevegelse er et vanlig fenomen i livet da menneskekroppen til enhver tid er aktiv gjennom ulike fysiologiske prosesser uten at vi er aktivt delaktig i dette. Tar man inn det østlige perspektivet er også energi i bevegelse på ulike frekvenser.

Spesielle spontane øvelser er utviklet for å regulere, normalisere og optimalisere frekvenser, bevegelighet og fysiologiske prosesser – behersker man disse øvelsene vil man akselerere utviklingen i sin praksis markant.


Om instruktøren:
Instruktør på dette kurset er Harald Øygard. Han har studert Taiji, Qigong og Meditasjon i over 20 år med systemets grunnlegger: Dr Shen Houngxun. Harald drifter og underviser til daglig på Qigongsenteret i Oslo.

Målgruppe for kurset

Alle som ønsker å lære Taiji

Nivå: nybegynnere og videregående

Uttalelser

Vil si at jeg er dypt takknemlig for forrige helgekurs med deg! Det har åpnet for følelse av selvforsynthet, sånne mengder med energi som jeg ikke har vært i kontakt med på mange år - kanskje ikke siden barndom, følelse av stødighet og forankring i meg selv og... klarsyn. Kort oppsummert. Tusen, tusen takk!:-)