Prosjektledelse i praksis styring verktøy nettkurs



Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning (30 studiepoeng)
Undervisningstid: Oppstart høst
Varighet: 1 år
Pris: 23.800

Vi tilbyr nettstudie om prosjektledelse i praksis - styring, verktøy og ledelse. Utdanningen gir en innføring i prosjektledelse med de mest vanlige begreper, metoder og verktøy som brukes i prosjekter og tilbys som et nettstudium.

Innhold:
Utdanningens praktiske karakter vil gi deg de nødvendige kunnskaper, ferdigheter og kompetanse til å lede prosjekter med ulik sammensetning og kompleksitet i små eller mellomstore bedrifter og i bransjer der det å jobbe prosjektbasert er en naturlig arbeidsform. Utdanningen gir en generell kompetanse innen prosjektledelse og retter seg ikke spesifikt mot en spesifikk bransje og den er derfor aktuell for personer med ulik bakgrunn og erfaring.

Utdanningens hovedfokus er 2-delt:
• Praksisnær kompetanse i prosjektstyring og verktøy
• Utvikling av den enkelte students prosjektlederevner

Hva du lærer:
Gjennom utdanningen får du en grundig innføring i ulike prosjektstyringsverktøy for å kunne sikre kvalitet og effektivitet i prosjektet fra start til slutt. Studentene arbeider i prosjekter fra første emne, og innhold og oppgaver har økende grad av kompleksitet gjennom utdanningen. Du støttes videre i å bli bevisst hvordan personlige egenskaper og kommunikasjonsstil vil påvirke prosjektgjennomføringen. Din og teamenes egenrefleksjon rundt prosjektgjennomføring og utvikling av prosjektlederevner, er viktig i gjennomføringen av studiet.

Program:
1. semester - Prosjektledelse i praksis (YPL-01-2)
2. semester - Prosjektledelse i praksis (YPL-01-2)

Undervisningsform:
Den største delen av undervisningen foregår via nettsamlinger med lærer én kveld i uken. Her kan du også stille spørsmål til lærer via chat. Utenom nettsamlingene gis det individuell eller gruppevis veiledning med lærer. Av læringsaktiviteter som ikke er lærerstyrt undervisning, arbeider studentene med ulike øvingsoppgaver, caser og praktisk arbeid med prosjektstyringsverktøy både individuelt og i gruppe. Hvert emne inneholder arbeidskrav som studenten må levere innen fastsatte frister. Det vil være variasjon mellom individuelt arbeid, gruppearbeid, innleveringer og presentasjoner.

Læringsplattformen fungerer som studentenes klasserom og gir oversikt over studiet. Her finnes planer som viser hva som skal gås gjennom hver uke med læringsutbyttebeskrivelser, lærestoff og læringsaktiviteter. Plattformen gir også tilgang til studieplan, læremidler, bakgrunnsstoff, oppgaver og diskusjonsforum. Gjennom læringsplattformen kan du dessuten kommunisere med lærer, medstudenter og administrasjon.

Målgruppe for kurset:
Prosjektledelse i praksis passer for deg som har noen års arbeidserfaring og som ønsker å styrke og formalisere prosjektlederkompetansen din.

Opptakskrav:
For å bli tatt opp som student må du oppfylle ett av følgende opptakskrav:
Enten:
• Fullført og bestått videregående opplæring, herunder generell studiekompetanse eller fagbrev / svennebrev
Eller:
• Realkompetanse
• Minimum 23 år i løpet av opptaksåret
• Må kunne dokumentere arbeidserfaring eller skolegang, herunder regnes lønnet / ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid / tjeneste.
• Opptak på bakgrunn av realkompetanse foretas etter en vurdering av søkerens dokumentasjon og eventuelt utfyllende informasjon (vitnemål, attester fra arbeidsgivere). Vurdering baseres på kravene til opptak på grunnlag av formell kompetanse.
• Dokumentere norskkunnskaper fra grunnskole, videregående skole, norsk på høyere nivå eller norskprøve B2 for innvandrere fra Kompetanse Norge.