PADI Ice Diver



Kursarrangør: Dykkersentret i Tromsø
Sted: Svalbard
Svalbard
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 dager

Å dykke under isen er en fascinerende og spennende opplevelse som bare må prøves. Dersom du trodde dykking var dykking, har du definitivt ikke opplevd stemningen av luftbobler som glir under isflaten, eller lyset som trenger seg gjennom iskrystallene.

Kurset går over 3 dager, og vi starter med en teorikveld. Der tar vi bl.a. for oss de spesielle hensynene du må ta når det gjelder eget utstyr, spesialutstyr for isdykking, forberedelse av dykkerplassen, prosedyrer og sikkerhet, m.m.

Så er det klart for det du har ventet på, nemlig å komme i vannet. Det blir 3 - 4 dykk i løpet av 2 dager, og her skal det vi snakket om i klasserommet gjøres i praksis. Du og meddykkeren utstyres med klatreseler hvor det er festet liner opp til overflata.

På den måten er dere sikret tilbake til hullet hvor det alltid er standbye-dykkere klar for å hjelpe i en akutt situasjon. Sikkerheten er viktig når det gjelder dykking, og enda mer når det kommer til isdykking! Men selv med en "alvorlig" ramme som dette, er dette ikke et alvorlig kurs, tvert imot. Dette er et spennende og morsomt kurs som vi anbefaler på det iskaldeste.

Målgruppe for kurset:
Forkunnskaper:
• Minimum PADI AOWD eller tilsvarende
• Minimum 20 loggførte dykk og god erfaring i tørrdraktsdykking

Kursmateriell:
Dette trenger du for å delta på kurset:
• Eget utstyr eller utstyr du er godt kjent med
• Separat luftkilde (pony bottle eller dobbelt flaskesett med isolasjonsmanifoil). Dersom du ikke har det, kan dette leies under kurstiden.
• Varmt tøy for å ha under tørrdrakta, for eksempel ull longs, genser, tykke sokker, m.m.
• Varme overflateklær.

Vis flere tilsvarende kurs: