Overgrep og trakassering - privatundervisning



Kursarrangør: Sexologakutten AS
Sted: Vest-Agder, Mandal
Vest-Agder
Kursadresse: Sandskarsgata 6, 4515 Mandal (kart)
Type:Privatundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 1 time
Pris: 900

Vi tilbyr privatundervisning om overgrep og trakassering. Mange mennesker føler skyld og skam etter seksuelle overgrep og bærer med seg sin hemmelighet store deler av livet. Selv om saken er foreldet, har du kanskje behov for å prate med noen som har taushetsplikt.

Innhold:
I 2017 er antall anmeldte voldtekter 1625 over 14 år. Antallet anmeldte voldtekter med fornærmede under 14 år fortsetter å øke, og for 2017 er tallet 796. I 45 prosent av sakene som gjelder voldtekt av barn under 14 år, er det en familierelasjon mellom den anmeldte og barnet, og i 61 prosent av disse sakene ble far eller stefar anmeldt. Voldtektene blir kategorisert som festvoldtekter, sårbarhetsvoldtekter, overfallsvoldtekt, relasjonsvoldtekt, bekjents voldtekt, voldtekt over internett, voldtekt i familien (fornærmede over 14 år). Festrelaterte voldtekter er fortsatt den største kategorien av anmeldte voldtekter.

Kategoriene for barn under 14 år er: seksuell omgang med barn under 14 år, seksuell omgang med barn under 10 år, voldtekt av barn under 14 år, voldtekt samleie med barn under 14 år, grov voldtekt av barn under 14 år og forsøk på voldtekt av barn under 14 år. Overgrep dreier seg om mer enn penetrering. Seksuelle handlinger som beføling og tvang til å ta på kjønnsorganer, samt seksuell adferd som blotting, vise barn pornografi, ta nakenbilder eller om noen blir tvunget til å se på nakenbilder regnes også som seksuelle overgrep.

Mange mennesker føler skyld og skam etter seksuelle overgrep og bærer med seg sin hemmelighet store deler av livet. Selv om saken er foreldet, har du kanskje behov for å prate med noen som har taushetsplikt. Noen mennesker kommer og forteller om overgrepet etter at mennesket som utførte overgrepet er død. Etter overgrep er det viktig å få profesjonell hjelp. Hos oss respekterer vi deg for alle dine tanker og er takknemlig for å hjelpe. Vi anbefaler psykolog og sexologisk rådgiver. Vår psykolog vil bidra med bearbeiding av traumer, og sexologisk rådgiver hjelper deg til å bli trygg på egen seksualitet igjen.

Seksuell trakassering / meetoo:
Meetoo kampanjen har satt i gang en viktig prosess i verden. Elsa Almås har satt begrepet seksuell folkeskikk på dagsorden. Dette er et begrep vi trenger. I dette begrepet legger hun at det skal være et samtykke mellom likeverdige parter og at det skal gi gjensidig nytelse. Det er også viktig å være ærlige med hverandre. Det skal skal være sikker sex.

Flere mennesker har opplevd seksuell trakassering i privat og offentlig rom. Det er mange som ikke våger å snakke om dette. Mange i dag blir seksuell trakassert med ord og dickpics på nett. Vi har taushetsplikt og du kan dele din erfaring med oss. Du fortjener å bli respektert med verdighet akkurat for det menneske du er. Vi bidrar inderlig for deg akkurat der du er, ta kontakt med oss.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker privatundervisning om overgrep og trakassering