Nosework nybegynnerkurs



Kursarrangør: Trondheim Hundeskole
Sted: NTNU Rotvoll
          Sør-Trøndelag, Trondheim
Kursadresse: Arkitekt Ebbells veg 22, 7053 Ranheim (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 6 uker
Pris: 2.500

Vi tilbyr kurs i nosework for nybegynnere. Du trenger ikke å ha noe erfaringer med nosework, men vi tilpasser slik at det passer hver enkelt. På dette kurset skal du få lære det mest grunnleggende i søksteori og en innføring på hvordan du fører hunden din effektivt i et søk.

Innhold:
Nosework er noe som både kan brukes som aktivisering og du kan konkurrere dersom du ønsker det. Først og fremst bygger det en god selvtillit i hunden, og både hund og eier føler på mestring. Nosework skal være en trygg, morsom og rettferdig aktivitet for alle hunder og hundeeiere i Norge. Kurskveldene vil foregå i forskjellige miljøer så det vil ikke være samme sted hver gang, og hundene har behov for å kunne hvile i bilen mellom søkene. Første kurskveld møtes vi på NTNU Rotvoll campus.

Litt om nosework:
Nosework er en søkssport som ble etablert i USA etter inspirasjon fra operative spesialsøkshunder. Grunnleggerne av sporten ønsket å gi flere hunder anledning til å oppleve gleden og mestringen ved søksarbeid som de så hos hundene de jobbet med. De ønsket også å hjelpe shelterhunder (omplasseringshunder) til å fungere bedre i hverdagen og øke sjansen for at de ble adoptert og forble i sine nye hjem.

Nosework viste seg å være et ypperlig verktøy for dette. Etter hvert som sporten spredde seg, oppsto ønsket om konkurranse og den første konkurransen arrangert av den amerikanske organisasjonen for nosework (NACSW) ble holdt i 2009. Nosework Norge ble stiftet i 2014 og den første konkurransen her til lands ble holdt i januar 2016. Nosework passer for alle hunder og eiere.

Vi har sett eksempler på alt fra valper, rastløse unghunder, jakthunder til pensjonerte trekkhunder få glede av denne aktiviteten. Om hunden har fysiske utfordringer kan nosework være et godt valg, hunder med nedsatt syn og hørsel eller krav om ro kan fremdeles drive med nosework. Hunder med atferdsutfordringer, behov for å bygge litt selvtillit eller utløp for energi kan også få godt utbytte av aktiviteten.

Som eier trenger du ingen forkunnskaper for å starte med nosework. Dette er ingen dyr sport og om du selv har helseutfordringer er dette en super aktivitet som ikke trenger kreve mye innsats fra deg, mens hunden fremdeles blir god og sliten av å få søke. Er du på den andre siden født med konkurranseinstinkt, er det også mulig å konkurrere, hittil kun i klasse 1 i Norge, men vi satser på flere klasser ettersom vi får flere aktive utøvere.

Instruktørene:
Alle våre instruktører gjennomgår minimum et 2-årig utdanningsløp. De har også god praktisk erfaring med hund.

Målgruppe for kurset:
Passer for alle hunder, uansett rase og aldre

Nivå:
• Nybegynner nivå

Forkunnskaper:
• Ingen krav til forkunnskaper

Vis flere tilsvarende kurs: