Norsk som andrespråk



Kursarrangør: Akademiet
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Fortløpende
Varighet: 1 semester
Pris: 12.900

Dette kurset er rettet mot deg som ikke har norsk som morsmål, og enten har kort botid i Norge eller ikke har tilstrekkelig kunnskaper fra norsk som fag i videregående skole.

Studer hvor og når du vil og få hjelp av læreren underveis. Du har tilgang i 18 måneder.

Innhold:
Norsk muntlig og skriftlig er ett av de seks minstekravsfagene som gir studiekompetanse.

Har du bodd i Norge i mindre enn seks år, kan du gå opp i eksamen i norsk med kort botid.

Norsk er et sentralt fag for kulturforståelse, kommunikasjon og dannelse. Faget bygger på et tekstbegrep som inkluderer muntlige, skriftlige og sammensatte tekster, der skrift, lyd og bilder spiller sammen. God skriftlig og muntlig fremstillingsevne er et helt sentralt i både utdanning og yrkesliv, og norsk er derfor et viktig fag.

Undervisningen i norsk er delt inn i en skriftlig og en muntlig del. Vi gjennomgår ulike oppgavetyper som blir gitt til eksamen, og du får mange tips om hvordan du kan disponere besvarelsen din.

Undervisningen i muntlig er delt i to hovedtemaer; språk og litteratur. Her går vi gjennom norsk språkhistorie og litteraturhistorie, fra vikingtiden til nåtid..

Norsk for språklige minoriteter med kort botid i Norge – videregående opplæring er et sentralt fag for kulturforståelse, kommunikasjon og språklæring, danning og identitetsutvikling. Faget skal skape rom for opplevelser, tolkning og refleksjon, og bidra til å utvikle forståelse for egne og andres perspektiver og livsbetingelser. Ved å bruke det norske språket aktivt innlemmes elever med kort botid i Norge i kultur og samfunnsliv. Faget skal styrke evnen til kritisk tenkning og ruste en til å delta i demokratiske prosesser og til å gi uttrykk for tanker, synspunkter og ideer i egne tekster. Det skal også forberede en på et arbeidsliv som stiller krav til variert kompetanse i lesing, skriving og muntlig kommunikasjon.

Kjerneelementer i Norsk med kort botid:
Tekst i kontekst
Kritisk tilnærming til tekst
Muntlig kommunikasjon
Skriftlig tekstskaping
Språket som system og mulighet
Språklig mangfold

Forkunnskaper:
Fullført grunnskole eller tilsvarende.

Fagkode: NOR1421 ,NOR1420
Eksamensform: Skriftlig og muntlig