NPF Grunnkurs Våttkort (nybegynner)



Kursarrangør: Lofoten Aktiv
Sted: Sandvika Camping (merket med skilt fra E10, 2 km vest for Kabelvåg)
          Nordland, Vågan / Svolvær
Kursadresse: Sandvika, 8310 Kabelvåg (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: lørdag - søndag kl 09:00 - 18:00
Varighet: 1 helg
Pris: 2.850

Vi tilbyr NPF Grunnkurs Våttkort (nybegynner). Dette er kurset for deg som vil nyte stille viker og åpen hav. Havkajakken er et fantastisk «verktøy» for å komme seg ut i naturen og på havet. Etter endt kurs kan du bli med mer erfarne padlere på tur uten å være til bry.

Manøvrere kajakken dit du ønsker og ha et godt forhold til sikkerhet og sjømannskap.
Noen delmål:

Dag 1 bruker vi til å bli kjent med hvordan kropp, kajakk og åre kan fungere sammen. Gjennom lek og øvelser lærer du å styre kajakken dit du vil, finne enkleste måte å komme seg opp i kajakken etter et velt og hjelpe andre som har gått rundt.

Dag 2 begynner med oppdatering fra i går og noen nye tekniske moment. Deretter drar vi på tur. Vi padler i et egnet område til å utvikle og perfeksjonere framdrift og styring, du kan også lære å bruke roret. På turen får du også økt forståelse for veivalg og hva vær og vind gjør med kajakken på tur. Når det er lunsjtid finner vi en passende plass å ta pause på. Alle har med egen mat og varm/kald drikke.

Målgruppe for kurset:
Alle over 12 år som har lyst til å padle.
Krav til deltager: ingen utover å kunne svømme

Kursmateriell:
inkl tørrdrakt, neoprensko, tynn balaklava, neopren votter og kajakk med vest, åre og spruttrekk. Bruk av eget utstyr er greit om det holde NPF mål for kurset.

Eksamen / sertifisering:
Evaluering: For å få VåttKort må du delta på alle aktivitetene nevnt ovenfor