NDT Radiografisk prøving (RT) - nivå 1



Kursarrangør: Kiwa Kompetanse
Sted: Rogaland, Stavanger
Rogaland
Kursadresse: Forusparken 22, 4031 Stavanger (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 5 dager
Pris: 17.870

Vi tilbyr kurs om NDT Radiografisk prøving (RT) - nivå 1. For å kunne jobbe med radiografisk testing må du ha fullført kurs, bestå eksamen og ha praksis innen metoden.

Dette grunnleggende innen Radiografisk prøving iht. NS-EN ISO 9712/ Nordtest - nivå 1 er for deg som ønsker en god innføring i sentrale begrep og prinsipper innen industriell radiografi og testmetodens bruksområder, fordeler og begrensninger.

Innhold:
Dette kurset oppfyller kravene i iht. NS-EN ISO 9712/ Nordtest og baserer seg på vårt eget kurshefte. Undervisningen er praktisk rettet og veksler mellom forelesning, plenumsdiskusjoner og spennende praktiske oppgaver.

Du lærer blant annet om:
• Grunnleggende teori om røntgen og stråling: egenskaper, typer, bruk
• Regelverk, forskrift og veiledning for strålevern og andre relevante standarder ved industriell radiografi
• Radiografiske teknikker og utstyrsoppsett
• Sikkerhet og HMS
• De viktigste kriteriene for radiografiske filmer
• Eksponeringsberegning, bildekvalitet og mørkeromsarbeid
• Tolkning av film
• Dataregistrering
• Sveisemetoder og sveisefeil
• Rapportering

Muligheter etter endt kurs:
Vårt mål er å gi deg et grundig innblikk i alle relevante områder og sentrale begrep og prinsipp innen Radiografisk prøving iht. NS-EN ISO 9712/ Nordtest på nivå 1, slik at du kan utføre radiografi i industrien etter instruksjon og under veiledning. Etter endt kurs har du også mulighet til å fortsette på Radiografisk prøving iht. NS-EN ISO 9712/ Nordtest, nivå 2 og sertifisere deg på nivå 2.

Våre egne NDT-operatører har en veldig spennende hverdag, de bistår våre kunder med NDT-testing av alt fra små rør til store rørledninger, massive turbiner, stål- og betongkonstruksjoner i alle kategorier innenfor offshoreindustrien og bygg- og anleggsbransjen, fartøy, tanker, broer, vindmøller og liknende.

Målgruppe for kurset:
Dette er kurset for deg som er ny og skal utføre RT som nivå 1-operatør. Det er også startkurset for deg som ønsker å sertifisere deg som nivå 2-operatør innen metoden. Driver du med inspeksjon, arbeider med kvalitetskontroll og -sikring eller har et genrellt behov for innsikt i tematikken i jobbøyemed, er du natruligvis også hjertelig velkommen til å delta.

Opptakskrav:
• De er ingen opptakskrav utover at du må være fylt 18 år for å delta på kurs

Eksamen / sertifisering:
Sertifiseringseksamen på nivå 1 er en valgfri eksamen. Erfaringsmessig stiller våre kursdeltakere godt forberedt til eksamen. Etter fullført kurs mottar du kursbevis fra Kiwa. Sertifikat utstedes av et akkreditert sertifiseringsorgan ettergodkjent eksamen og dokumentasjon av nødvendig praksis.

Vis flere tilsvarende kurs: