Musikal Master



Kursarrangør: MusikalKollektivet
Sted: Ringerike kultursenter
          Buskerud, Ringerike / Hønefoss
Kursadresse: Hønefoss Bru 3, 3510 H, 3510 3510 Hønefoss (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Onsdager kl. 18:00 - 21:00 Fredager kl. 16:00 - 18:00
Pris: 3.400

Les mer om våre fantastiske musikaltilbud Musikal Master er et prosjektbasert undervisningstilbud for talentfulle og målrettede ungdom (13+)

Innhold:
Elevene får undervisning i sang, dans og teater (5 timer per uke fordelt på to dager). Elevene får også kjennskap/trening i å legge maske på egen rollekarakter, kostyme- og scenografi arbeide. Onsdager er produksjonsbaserte, mens fredager er teknikkbaserte. I løpet av prosjektperioden øver elevene inn en musikal som settes opp med forestillinger på Ringerike Kultursenter. Skoleåret 2021 – 2022 jobber vi med musikalen Madagascar.

Denne produksjonen spilles i samarbeid med Musikal elevene og har premiere i April – 22. Undervisningsåret har varighet fra september -21 til mai- 22 som utgjør ca 130 timers undervisning.
I tillegg kommer workshops, jule- og vårforestillinger samt produksjonsperiode før 6 musikalforestillinger.

Sang
Eleven jobber med oppøving av gehør, utvikling og forbedring av stemmekvalitet, stemme- og toneregister. Vi oppøver kontroll over klang og pust, og utvikler stemmeteknikk i diverse sjangere. Eleven oppøver tolkning og formidlingsevne av sangmaterialet.

Dans
Eleven skal få innsikt i diverse dansestiler, oppøve kroppsbevissthet og motorisk læring. De arbeider med musikk i bevegelse (tid, rytme) og oppøver koordinasjon, smidighet og styrke. Eleven skal også jobbe med fantasi, fokus og fleksibilitet. Vi ønsker å utvikle elevens individuelle danseferdigheter og bevisstgjøre forskjellige sceniske uttrykk

Teater
Eleven skal ta i bruk hele spekteret av skapende krefter, få innsikt, forståelse og bevisstgjøre uttrykk og formidlingsevne. De skal oppøve tolkning og forståelse av en karakter, rolle- og sangtekst.

Utgjør ca 150 timer undervisning i løpet av perioden inkludert 2 helger med work shops, juleforestilling og teatertid i forkant av produksjonen. I tillegg kommer minimum 4 forestillinger

FYI:
Klassene er semesterbasert. Påmelding er per semester.
• Høst: fra september til desember – 13 klasser + prøveperiode i teateret før medvirkning på MK's JULEKALENDERFORESTILLING.
• Vår: fra januar til mai. 13 klasser + prøveperiode i teateret før medvirkning på MK's DANSE MOT VÅR.

Instruktør: Hilde/ Therese/ Margareth

Målgruppe:
Denne klassen er åpen for alle nivåer og alle aldre

Praktisk info
Audition

Opptak som elev på Musikal Master gjøres gjennom en audition i forkant av produksjonen. Inntaket offentliggjøres på Musikalkollektivets hjemmeside.

Kontrakt
Elevene/foresatte på Musikal Master må undertegne en kontrakt med Musikalkollektivet. Det må gis beskjed når elevene ikke kan møte til vanlige øvelser. Fravær i oppkjøringen til forestillinger og i produksjonstiden vil ikke være mulig (unntagen ved sykdom) da dette ødelegger for alle i ensemblet. Ved stort fravær kan eleven miste/bli fratatt rollen hun/han har fått tildelt.

Agenda og manus
Det blir laget en agenda for alle øvelser, prøver og forestillinger for året, som skuespillerne selv er pliktige til å forholde seg til. Det blir også utlevert manus som er tilpasset og tilrettelagt for hvert ensemble og produksjon. Det blir også skrevet egne kor-arrangementer og laget egne koreografier til hvert ensemble. Alle manus må leveres tilbake til MK før forestillingene er over. Manus og dansekoreografier er rettighetsbelagt og kan ikke brukes av andre uten tillatelse fra MK.