Moped - klasse AMSted: Rogne Aut. Trafikkskule AS
          Møre og Romsdal, Ålesund
Kursadresse: Storevågen 73, 6020 Ålesund (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for mer informasjon
Pris: 6.990

Vi tilbyr førerkort for moped - klasse AM. Trinn 1 er det samme grunnkurset som du tar for å få lov til å øvelsekjøre med andre lette klasser inkl bil, og må ikke tas på nytt om en har det fra før. Opplæringen består av Teori, kjøring på bane og kjøring på veg.

Opplæringen er delt i 4 trinn:
• Trinn 1 - Trafikalt grunnkurs
• Trinn 2 - Tekniske ferdigheter
• Trinn 3 - Grunnleggende kjøring i trafikk
• Trinn 4 - Avsluttende opplæring (landeveg, risikoforståelse etc.)

1. Samling)
Kjøregård, 4 kjøretimer. Det øves på kjøregårdøvelser som: Kort stans og ny start, krypekjøring, hurtigserpentin med maksimumstid mellom 9 kjegler med avstand på 4 meter (9 sek.) Styreøvelser, bremse og akselerasjonsøvelser.

2. Samling)
Kjøring i enkelt trafikkmiljø og etter hvert i mer krevende sammensatt miljø, 6 kjøretimer. Elevene møter på kjøreskolen eller på et avtalt sted. Kjøringen foregår i grupper på 3 elever, alle må ha foreskrevet kjørebekledning. Vi starter med kjøring i kryss med lite trafikk, hvor eleven skal lære systematisk se-teknikk. Progresjonen er videre til mer trafikkerte kryss i bymiljø som rundkjøringer og lyskryss.

3. Samling)
Kjøring i tettsted og landeveg, 4 kjøretimer. Elevene møter på kjøreskolen eller på annet avtalt sted. Kjøringen foregår i grupper på 3 elever. Eleven skal lære hensiktsmessig observasjonsteknikk, og risikomomenter på landeveg. En time settes av til planlegging av en kjøretur og samtale etter praktisk trening (fokus på lavest mulig risiko).

Målgruppe for kurset

Alle som ønsker førerkort for moped - klasse AM

Kursmateriell

Elevene må selv ha hjelm, hansker, sko som beskytter ankelen og regntøy

Vis flere tilsvarende kurs: