Miljøtrening for hund



Kursarrangør: Trondheim Hundeskole
Sted: NTNU Dragvoll - hovedparkeringen
          Sør-Trøndelag, Trondheim
Kursadresse: 7049 Trondheim
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid:
Mandager kl 18:00 - 19:00 (hunder over 1 år)
Mandager kl 19:00 - 20:00 (hunder under 1 år)
Varighet: 1 time
Pris: Gratis
Neste kurs: 22.04.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr miljøtrening for hund. Miljøtreningene er et tilbud som alle våre kunder har tilgang på gratis, ett helt år etter endt kurs eller atferdstime hos oss. Her vil du alltid treffe en til to instruktører og komme i kontakt med andre hundeeiere.

Innhold:
Det kan ofte være vanskelig å opprettholde treningen etter kurs, og andre ganger kan man ha støtt på et lite problem man trenger litt hjelp for å løse. Hos oss får du et helt år med gratis trening når du benytter deg av våre tjenester, som gjør at du får muligheten til å jobbe videre med det du har lært på kurs eller etter privat veiledning. Treningene er kun åpen for våre kunder. Miljøtreningene er en arena for egentrening med instruktør tilstede. Her har vi samlet noen retningslinjer så treningene skal være så trivelig som mulig for alle.

1) Trivsel og samhold:
På treningene har vi stor takhøyde hvor refleksjoner kan luftes og diskusjoner er mer enn gjerne velkommen! Vi ønsker at dere som hundeeiere både får et sosialt utbytte av treningene og et sted hvor dere får flere verktøy som gjør hverdagen med hund enklere og enda triveligere!

2) Treningsmetode:
Alle som deltar på treningene skal kun benytte seg av treningsmetoder, som er i tråd med retningslinjene til Mattilsynet. Påføringer av ubehag kan gi uønsket effekt, usikkerhet og i verste fall aggresjon over tid, og skal dermed ikke benyttes på våre treninger. Du kan derfor ikke bruke helstrup, metallhalsbånd eller trene med rykk i båndet eller tramping i bakken for å nevne noen eksempler.

3) Hilsing:
Før og under treningen ønsker vi ingen hilsing mellom hundene. Dette fordi vi ønsker å ha hunder som kan fokusere mot eierne sine. Avtal gjerne sosial kontakt etter treningen. Vi anbefaler ikke hilsing i bånd.

4) Båndtvang:
På treningene våre er det båndtvang for alle, uansett. Vi er på et område i kommunen der båndtvangen gjelder hele året.

5) Avstand:
Avstand er relativt. På våre treninger jobber vi for at hundene skal klare å holde fokus uansett utgangspunkt. Gi gjerne beskjed til instruktøren om dere trenger større avstand, eller om det er andre særlige forhold vi skal ta hensyn til.

6) Annet:
• Løpetidstisper er velkommen, men ta hensyn
• Lufting foregår i utkanten av treningsområde
• Plukk opp etter hunden din
• Tenk på hva du ønsker å trene på, slik at du får så god trening som mulig med hunden din. Det er altså du som kommer med forslag, og instruktøren hjelper deg.

Målgruppe for kurset:
Alle våre kunder som ønsker miljøtrening for sin hund