Nettkurs: Migrasjonsforståelse og migrasjonshelse



Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: START NÅ!
Pris: 1995

Terapivakten Kurs og Kompetanse har på oppdrag av Hero Norge utviklet et informasjonsrikt vellutprøvd og kompetansehevende kurs i migrasjonshelse. Dette kurset skal gi deg de ferdighetene og kompetansen som du behøver for å kunne møte flyktninger på en empatisk og forståelsesfull måte.

I en verden i stadig endring, står vi overfor nye utfordringer hver dag. Blant de mest presserende er hvordan vi best kan støtte de som har måttet forlate alt de kjenner bak seg. Vårt kurs, som allerede har gjort en forskjell på 60 ulike flyktningmottak, tilbyr deg en unik mulighet til å utvide din kompetanse, forståelse, og empati for flyktningers komplekse utfordringer. Gjennom 6 kunnskapsrike leksjoner, vil du bli guidet til å bli en mer effektiv hjelper, klar til å møte flyktningene med åpenhet, forståelse, og det handlingsrommet som kreves for å gjøre en reell forskjell.

Kursets Høydepunkter:

Tvungen Migrasjon og Kulturell Kunnskap: Oppdag kraften i "Forberedende Empati" og din essensielle rolle i å motta og støtte flyktninger på en organisert måte, for å unngå kaos på mottakene.

Forståelse av Mental Bagasje: Dykk dypere inn i flyktningers psyke, lær om traumer, og hvordan du kan nærme deg de som kan være motvillige til å motta hjelp, med empatiske og effektive samtalestrategier.

PTSD og Kompleks Traumatisering: Få innsikt i PTSD og kompleks traumatisering, forstå hvordan disse tilstandene påvirker mennesker, og hvordan du kan bidra til å lette deres byrde.

Barnevernfaglig Perspektiv og Traumesensitiv Tilnærming: Spesialiser deg i å forstå og hjelpe flyktningbarn med en traumesensitiv tilnærming, og lær hvordan traumer kan manifestere seg forskjellig gjennom ulike aldersgrupper.

Den Kognitive Diamant: Utforsk kognitiv fungering og hvordan denne kunnskapen kan forbedre din tilnærming til arbeidet med flyktninger, gjennom praktiske øvelser og anvendelse av den kognitive diamanten som et arbeidsverktøy.

Stressreaksjoner og "Romming" som Arbeidsmetode: Mester metoden for "romming", både for å forstå og håndtere flyktningers reaksjoner og for å ivareta din egen velvære som hjelper.

Ved Kursslutt:
Etter å ha fullført kurset og bestått den avsluttende prøven, vil du motta et kursbevis som anerkjennelse for din nye kompetanse. Dette beviset er ikke bare et symbol på din innsats og dedikasjon, men også på ditt engasjement for å gjøre en forskjell i livene til de som trenger det mest.

Gjør en Forskjell i Dag:
Dette kurset er skreddersydd for deg som ønsker å styrke din evne til å hjelpe, forstå, og skape et bedre liv for flyktninger. Enten du er ny i feltet eller en erfaren profesjonell, vil dette kurset gi deg nye perspektiver, kunnskaper, og ferdigheter som er essensielle i møtet med flyktningers utfordringer. Bli med oss i dag, og ta det første steget mot å bli en enda bedre hjelper i morgen.