Mesterklasse - forfatterskole - nettkurs



Kursarrangør: Campus NooA
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Bli student på nettskolen som følger din timeplan. Studer hvor du vil, når du vil, i et sosialt miljø med dyktige lærere og personlig oppfølging.
Pris: 3300

Mesterklasse er et nettkurs for deg som er en relativt erfaren skribent, men trenger mer erfaring og kunnskap om verktøy og teknikker i større skriveprosjekter. Det er det tredje av fem kurs som inngår i vårt samarbeid med Forfatterskole.dk

Mesterklasse er et av skrivekursene på Forfatterskolen



Mesterklasse er et skrivekurs for viderekommende, et nettkurs for deg som er en relativt erfaren skribent, men trenger mer erfaring og kunnskap om verktøy og teknikker i større skriveprosjekter. I dette kurset skal du beskrive en hovedperson som kan brukes i en roman. Du skal dikte opp personen og lære vedkommende å kjenne så godt at du kan bruke karakteren i flere av kursets skriveøvelser.

Dette kurset har fem kapitler, eller studieenheter, som du kan fullføre i ditt eget tempo, når det passer deg. Du kan starte når du vil og får tilgang til kurset i 180 dager.

Hvert kapittel består av noe teori, en tankedelingsoppgave og en innsendingsoppgave. Innsendingsoppgavene besvarer du i et eget dokument som skal lastes opp via kurssidene. Læreren din vil gi deg tilbakemelding og gode råd om besvarelsene.

Om du ønsker det, kan du ta del i vårt læringsfellesskap ved å svare på tankedelingsoppgavene og være åpen for dialog med de andre kursdeltakerne. Sammen med dette kurset har du også tilgang til NooAs Writers´ Lounge der du kan dele dine arbeider, kommentarer og spørsmål med deltakere i de andre skrivekursene.


Kapittel 1 stiller spørsmål om det perfekte . Når er det vi skriver godt nok? Når kan det ikke bli bedre? Du blir også utfordret til å dele dine tanker om et gammelt dikt og beskrive en hovedperson som du forestiller deg kan brukes i en roman.

Kapittel 2 heter: Følelsen av å forsvinne. Hva er det som gjør at en god bok oppsluker oss, at vi glemmer tid og stedet? I kapittelet blir du bedt om å dele dine tanker om hva det vil si å være opptatt av noe. Temaet for innsendingsoppgaven er hovedpersonens drøm fra Shanghai.

Kapittel 3 tar for seg utfordringene fordatteren har når hovedpersonen skal ha sine egne tanker. I tankedelingsoppgaven utfordres du til å tenke gjennom hvor innsikt kommer fra. Temaet i innsendingsoppgaven må hovedpersonen din ta en beslutning etter siste natts drøm.

Kapittel 4 tar for seg historiens vinkling, hvordan man for eksempel kan trekke inn brev eller dagbøker for å se historien fra flere sider. Innsendingen gir deg mulighet til å bruke forsjellige fortellervinkler gjennom hovedpersonens opplevelser rundt en kontaktannonse.

Det siste kapittelet handler om detaljer, om hvordan man kan la detaljene vokse for å tilføre historien noe viktig eller spesielt . I innsendingen skal du få frem personligheten til to mennesker gjennom detaljer ved deres påkledning og eiendeler.

Målgruppe for kurset

Kurset er utviklet for deg som ønsker å forbedre dine språk- og skriveferdigheter.

Krav til forkunnskaper:
Kurset bygger på Skrivekurs 1 og 2.

Kursmateriell

Alle læremidlene er på nettet og inngår i kursprisen.

Eksamen / sertifisering

Innsendingene og kurset karaktersettes med Bestått eller Må kompletteres. Når alle innsendingene er bestått, vil du automatisk få tilgang til et kursbevis på nettet.