Mangfold og LHBTIQA - online



Kursarrangør: Sexologakutten AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: 1 time
Pris: 900

Vi tilbyr individuelle timer online om mangfold og LHBTIQA. Vi i Sexologakutten er opptatt av at kjærlighet er en menneskerett uansett hvem du er. Den seksuelle tiltrekningen er forskjellig fra menneske til menneske og samværsformene er ulike.

Seksualiteten er mangfoldig, og vi deler den opp på følgende måte:
Lesbiske:
• En kvinne som tiltrekkes av og forelsker seg i andre kvinner

Bifile:
• En bifil tiltrekkes og forelsker seg i flere enn ett kjønn

Homofile:
• En mann som tiltrekkes av og forelsker seg i andre menn

Transe:
• Definerer seg ikke som det kjønnet mann ble født med. En kan for eksempel bli født som gutt men føler seg som jente. Da er det noen som ønsker å gjennomføre en kjønnsbekreftende behandling, med utgangspunkt i å passe mer sammen med kjønnsidentiteten.

Intersex:
• Det vil si å ha en kropp som både har kvinnelige og mannlige kroppstrekk. Kroppen kan være en blanding av kjønnshormoner eller ikke typisk sammensetning av kromosomer.

Queer / Skeive:
• Det er et samlebegrep for kjønnsidentiteter

Aseksuelle:
• A være aseksuell vil si at en ikke eller i liten grad ønsker å ha sex

I tillegg til forkortelsen er det 2 andre ulike orienteringer:
1) Panfil: Det innebærer at du tiltrekkes og forelsker uavhengig av kjønn

2) Udefinert: Noen mennesker føler ikke de passer inn i noen av orienteringene og ønsker ikke en merkelapp på sin egen seksualitet.

Vi deler kjønnsmangfoldet inn i 2 kategorier:
1) Cisperson: Cis er latin og betyr «på samme side» Det vil si at du identifiserer deg som det kjønnet du ble født som. Her bruker vi pronomen som hun og han.

2) Transperson: Det vil si at du ikke identifiserer deg som det kjønnet ved fødsel. Her bruker vi pronomen som hen, hun, han, de eller bruker det navnet de har. Noen transer velger også å bruke jente og guttenavn samtidig. Spør transen hvordan de selv ønsker å bli snakket til.

Hvem vi tiltrekkes av er veldig individuelt og vår seksualitet kan også endre seg i løpet av livet. Vi kan bli forelsket eller tiltrukket av andre mennesker samtidig som vi har partnere. Vi gir deg kunnskap, innsikt, lytter og gir sexologisk rådgiving på det som du trenger. Vi bidrar med glede for deg der du er. Ta kontakt.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker individuelle timer online om mangfold og LHBTIQA

Vis flere tilsvarende kurs: