Lightroom Classic grunnkurs - for firma, fotoklubber og grupperKursarrangør: Fotograf Terje Skåre
Sted: Hele landet, I deres lokaler eller etter deres ønske
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 15 timer
Pris: Avtales

Som navnet Lightroom “grunnkurs” tilsier er dette kurset for den som stiller med “blanke ark” på dette feltet. Man lærer her Lightroom (Classic) fra bunnen av og trenger ingen forkunnskaper.

Det “digitale mørkerommet” gir store muligheter til å forbedre dine digitale bilder, og som i det tradisjonelle mørkerommet trenger man også her kunnskap og øvelse! LR er det perfekte programmet for å arkivere dine bilder på en oversiktlig måte samtidig som du kan gjøre alle nødvendige justeringer på dine digitale bilder!

Alle har med sin egen datamaskin og vi øver sammen på det vi går gjennom. Siden kurset går over fire kvelder får vi god tid til gå gjennom alt på en grundig måte! Nesten hele den siste kvelden er satt av til å lage hver sin flotte fotobok!


Temaer vi går gjennom og øver på i løpet av kurset:
• Hvordan er LR bygget opp og fungerer.
• Library-modul: Organisering av bilder i LR, sortering, rangering, bruk av nøkkelord, søking, kataloger, kolleksjoner ++
• Develop-modul: Rawfilkonverteren, de ulike verktøyene og justering av bilder.
• Slideshow-, print-, book- , map- og web- modulene. Dvs videreforedling av bildene og presentasjon på ulike måter.


Ved kursstart:
• Alle deltakere MÅ ha grunnleggende ferdigheter med sin datamaskin.
• Alle MÅ ha installert LR Classic CC (alternativt LR6/5/4) på sin datamaskin og ha verifisert at programmet åpner seg og fungerer.
• Man kan med fordel ha brukt litt tid på å klikke seg rundt i LR slik at ikke alt er totalt ukjent.
• Om man ennå ikke har LR kan det lastes ned en 30 dagers prøveversjon fra Adobe sin nettside.
• Husk datamaskin med fulladet batteri og strømkabel.
• Ha med på maskinen evt øvingsbilder som man har mottatt i forkant.
• Ha med på maskinen egne bilder som man har lyst til å jobbe med.
• Ha med eksternt medium med noen bilder (minnepinne, ekstern HD eller minnekort m/kortleser)

Vanligvis holdes dette kurset over fire kvelder, men omfanget kan tilpasses den enkelte kundes behov og ønsker.

Målgruppe for kurset

For alle med behov for å få orden og oversikt over en stadig økende mengde med digitale bilder, som ønsker å kunne justere bildene så de ser fine ut, og til slutt kunne presentere/vise bildene til andre på forskjellige måter - på papir, som "lysbildevisning", eller kanskje i en flott fotobok!

For firmaer, foreninger, fotoklubber, større eller mindre grupper, enkeltpersoner, eller hvem det skal være - alle som ønsker kurs av denne type.

Kursmateriell

Et fyldig kompendium som forklarer LR og de ulike funksjonene på en enkel måte. Et godt hjelpemiddel når man skal lære LR der man kan jobbe seg "kronologisk" gjennom arbeidsflyten.

Pluss oppgaver og fyldige oppsummeringer på email for hver kurskveld.

Uttalelser

Jeg fikk bare lyst til å takke for det kjempeflotte Lightroom-kurset og den uvurderlige oppsummeringen! Det er vel et av de beste kursene jeg har gått på, og spesielt oppsummeringen har gjort det veldig enkelt å tilegne seg stoffet. Meget gode og lett forståelige forklaringer!
Før har PC-en bare vært et sted hvor jeg har gjemt bort bildene mine uten egentlig å ha noen glede av dem. Men etter at jeg har lært å bruke Lightroom, har digitalfotograferingen løftet seg til nye høyder for meg. Det er særlig arkiveringen og katalogiseringen med nøkkelord, som gjør det hele så elegant.
Mvh Lars S. Torgersen

Vis flere tilsvarende kurs: