Lek og mestring for barn med hest



Kursarrangør: Aniport
Sted: Hestnes / Hafrsfjord
          Rogaland, Stavanger
Type:Privatundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 1 gang
Pris: 228

Vi tilbyr hesteridning for barn i fine omgivelser på Madla. Ridningen vil vare cirka 30 minutter her kan jeg tilpasse økten etter barnets nivå og ønsker. En viktig forutsetning for en helhetlig opplevelse med hest inneholder også å læren om stell og hvordan omgås hesten på en trygg og positiv måte.

Innhold:
Når dere kommer henter vi hesten sammen. Vi tar den opp på låven der vi børster, koser og saler på. Etterpå går vi ut på ridebanen eller ridesporet hvor vi går over bommer, gjennom kjegler, balanseøvelser og lærer oss nye ting. Det er også muligheter for å gå i sjøen med hesten etter vi er ferdige, men da avtaler vi dette før vi går ut. Siden jeg kun har en kunde om gangen, kan jeg tilpasse ridningen og opplevelsen etter behov og ønsker. Dette kan vi legge opp sammen mens vi steller hesten. Jeg har fire hester som er klare til å leke med dere.

Jeg velger hest til deg ut ifra nivå og alder:
Pawlowa:
Er en araber hoppe på 20 år. Hun har lang fartstid med barn. Pawlowa elsker kos og oppmerksomhet og er snill som dagen er lang.

Miss Connie:
Er en varmblods hoppe på 21 år. Connie har vært en berikelse for mange barn og unge i løpet av livet sitt.

Cæsar:
Er en kul Islands vallak på 18 år. Han er liten, robust og med masse personlighet. Cæsar er godt vant med barn og er en stødig turkamerat.

Håkar:
Er en utrolig herlig Nordlands vallak på 18 år. Håkar er erfaren og snill med barn. Han er glad i mat og blir utrolig glad hvis det vanker en gulrot.

Dette skal vi gjøre:
Hestene holder til på Hestnes utegang. Ridningen vil foregå enten på ridebanen eller rundt sporet på området vårt. Først henter vi hesten, steller, børste og koser med den før vi saler på å rir ut på tur. Ridningen er lagt opp til å vare rundt 30 minutter. Ridningen hos meg er basert på mestring og kos, så ridningen foregår i skritt som er den roligste gangarter hesten har.

Ekstraservice:
Jeg har hjelmer og gulrøtter til hestene

Mine kvalifikasjoner:
Jeg har 35 års erfaring med hest. Hestene har alltid vært en stor del av livet mitt. Jeg har alltid likt å omgås både dyr og barn. Elsker å se gleden i barnas øyne når de opplever mestring og kontakt med hestene. Og synes det er helt fantastisk å se hvordan disse sterke skapningene er rundt barna. Hvor myke, forsiktige og følsomme de er. Nå har jeg mulighet å gi andre barn det jeg selv har fått å føler meg veldig heldig å vet jeg og hestene har mye å gi til barn som ønsker å besøke oss.

Målgruppe for kurset:
Denne opplevelsen passer for alle barn. Valg av hest blir tilpasset barnet. Hestene er alle fantastiske med barn også for de uten erfaring eller kjennskap til hest.

Viktig info:
• Man kan ikke ha med egne dyr på opplevelsen

Kursmateriell:
Det er viktig å kle seg etter været for vi er ute hele tiden. Varme klær anbefales da det fort blir kaldt på hesteryggen. Husk også godt skotøy uten snøring, bruk gjerne støvler. Hansker kan også være lurt å ha på seg. Ta gjerne med hjelm og sikkerhetsvest hvis du har dette.

Vis flere tilsvarende kurs: