Kvegdrift



Kursarrangør: Sulseter Rideleir
Sted: Vinstra
          Oppland, Nord-Fron
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 helg
Pris: fra 4.900

Kvegdrift, eller cowboytur, hos Sulseter Rideleir er en opplevelse man ikke glemmer. Det er kun ett sted i Norge du kan være skikkelig cowboy for en helg! Lokale gardbrukere hadde lenge et ønske om å drive fe inn i fjellet slik det ble gjort for flere hundre år siden.

Problemet var alt styret det innebar å drive rundt 250 kuer og kalver inn i fjellet på en effektiv måte. Etter sene kvelder med hygge og litt attåt ble ideen født om å gjøre som i USA. Første året var vi kun familien og et fåtals gardbrukere. Det ble en suksess! Vi har gått sammen med flere lokale gardbrukere, og i dag driver vi fe inn i fjellet på ekte cowboy vis.

Vi setter opp to turer i juni der vi driver dyra inn i fjellet. Vi har så to turer i juli/august med tilsyn av dyra der vi kløver ut saltstein og ser etter at alt står bra til, og samler inn de dyrene som har flyttet seg ut av området. Disse kvegtilsynsturene kan du lese mer om her. Deretter har vi to turer i september som dyra samles inn og bringes ned til sivilisasjonen igjen. For å kunne delta som cowboy må du være over 18 år og ha rideerfaring. Du må kunne håndtere hesten din på en trygg og god måte.

Vis flere tilsvarende kurs: