Kurs i whiplash / lockfoot-terapi - bedriftsinterntKursarrangør: Argana Helse
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Pris: Fra 4.200 ppris 16.000

Kurset passer for alle terapeuter som arbeider med manuelle behandlinger, eller som har interesse for å rette opp ubalanser i kroppen. På kurset lærer du testing og behandling av lockfoot og nakken, oppretting av halebeinet, og balansering av musklene i bevegelsesapparatet.

Du vil også lære å behandle arr og traumer, samt kjevebehandling. Om det er ønskelig kan du også lære kraniosakralterapi. Lockfoot-syndromet ble oppdaget av tannlege Kjell Bjørner. Han så sammenhengen mellom kjeve- og bittproblemer og benlengdeforskjell. Han oppdaget at kjeveproblemene ble redusert av å manipulere foten, og utviklet sin egen metode for å bringe kroppen i balanse, fra føttene og opp til kraniet. etter hvert sluttet han å arbeide som tannlege, og har hjulpet mange mennesker til å bli bedre av kjeveproblemer, ryggplager, whiplash og mange andre plager. Behandlingsmetodene som benyttes, er basert på blant annet kinesiologi, tradisjonell kinesisk medisin og kraniosakralterapi, satt i et nytt system.

Kursmatrialetl:
• inkludert kompendium,
• deltakelse i en lukket facebook-gruppe
• veiledningstime på klinikken

Innhold:
I grunnkurs del 1 lærer du grunnleggende teori om lockfoot og nakkeproblemer, testing og behandling av nakke og føttene, samt oppretting av halebenet. I tillegg lærer du behandling av traumer og fødselstraume. Det blir satt av mye tid til praksis.
Grunnkurs del 1 holdes etter avtale.

I Grunnkurs del 2 lærer du å balansere eller reprogrammere musklene i bevegelsesapparatet. Å balansere musklene er viktig for at behandlingen skal bli mer varig. Når en har gått med feilbelastninger over tid, trenger musklene litt hjelp til å slippe å kompensere. På Grunnkurs del 2 blir det også repetisjon av det som ble gjennomgått på det første kurset. Behandling av kjeven får du også lære på dette kurset.

Etter hver kurs-del har du mulighet å komme på klinikken og observere og/eller gi behandlinger med veiledning. Du får også være med i en lukket Facebook-gruppe hvor du kan stille spørsmål og dele erfaringer i forhold til behandlingene. Selvfølgelig kan du også når som helst kontakte meg om du har spørsmål i forhold til behandlingene.

Kurs i kraniosakralterapi:
Dette er en behagelig og dypt virkende behandling, som jobber med sentralnervesystemet, bindevevet og alle systemer i kroppen. KST virker på kroppens selvhelbredende krefter. Jeg bruker denne behandlingsformen i all hovedsak sammen med whiplash/lockfoot-terapi. Grunnkurs 1 går over 3 dager, fredag til søndag. På dette kurset lærer du hva kraniosakralterapi er, og du lærer en grunnleggende behandlingsprotokoll.

På grunnkurs 2 i kraniosakralterapi går vi litt dypere inn i kraniosakralterapien, og går mer spesifikt inn på behandling av ryggplager, bekken, kjeve og stressrelaterte plager. Grunnkurs 2 holdes etter avtale.

Forkunnskaper:
Det er en fordel, men ingen forutsetning, å ha kunnskaper om anatomi før kurset, spesielt om muskler. Det er også en fordel å ha kunnskaper om meridianer. Om du er terapeut, kan du begynne å bruke disse behandlingene med en gang, sammen med de behandlingsformene du allerede bruker.

Eksamen / sertifisering:
Du får diplom når alle kursene er gjennomført, og når du kan dokumentere 20 utførte behandlinger.