Kurs i personlig økonomiKursarrangør: Femelle.no
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Event / Arrangement
Foredrag
Nettkurs og nettstudie
Privatundervisning
Undervisningstid: Etter avtale (Send melding for kontakt)
Varighet: 10 timer
Pris: 9995

Femelle.no tilbyr et kurs om personlig økonomi som tar for seg temaer som budsjettering, sparing, investering og lån. Kurset er designet for voksne i alle aldre og undervises av vellykkede investorer.

Femelle.no sitt kurs om personlig økonomi
Kurset er delt inn i fire moduler som hver inneholder flere leksjoner og aktiviteter. Deltakerne vil lære hvordan man oppretter og vedlikeholder et budsjett, hvordan man sparer penger, hvordan man investerer penger og hvordan man bruker kreditt på en ansvarlig måte. Kurset leveres kun 1-1 over nett.


Hjelpe deg med bedre personlig økonomi
Hvis du sliter med privatøkonomien, er det et par ting du kan gjøre for å komme tilbake på sporet. Ta først en nærmere titt på utgiftene dine og se hvor du kan kutte ned. Kanskje du kan nedgradere kabelpakken eller spise ute sjeldnere. Hver liten bit hjelper. For det andre, lag et budsjett og hold deg til det. Dette vil hjelpe deg med å holde styr på utgiftene dine og sørge for at du ikke bruker for mye. For det tredje, spar opp til store kjøp i stedet for å sette dem på et kredittkort. Dette vil hjelpe deg å unngå renter og holde gjelden din under kontroll. Til slutt, hvis du har problemer med å få endene til å møtes, snakk med en finansiell rådgiver. De kan hjelpe deg med å lage en plan for å få økonomien tilbake på rett spor.


Anbefalte gode bøker om personlig økonomi før kurset:
Det finnes mange gode bøker om privatøkonomi. Her er noen jeg vil anbefale: The Millionaire Fastlane av MJ DeMarco. Denne boken er en flott lesning for alle som ønsker å lære om å bygge rikdom. Den dekker emner som investering, entreprenørskap og livsstilsdesign. The Total Money Makeover av Dave Ramsey. Denne boken er et must for alle som seriøst ønsker å få orden på økonomien. Mange idag tenker at det er så enkelt som å ta et smålån på minuttet men det er ingen god utvei. Denne boken gir en trinn-for-trinn-plan for å komme seg ut av gjeld og bygge formue. The Wealthy Barber av David Chilton. Denne boken er en klassiker når det kommer til privatøkonomi. Den dekker emner som investering, sparing og pensjoneringsplanlegging. Dette er bare noen av de mange gode bøkene om personlig økonomi. Hvis du ønsker å lære mer om å administrere pengene dine, vil jeg anbefale noen av disse bøkene.

Våre tips til bedre personlig økonomi før kurset
Forutsatt at du ønsker tips for å forbedre privatøkonomien på engelsk: Det er mange ting man kan gjøre for å få bedre privatøkonomi. Noe av det viktigste er å ha en klar forståelse av sin økonomiske situasjon. Dette betyr å vite hvor mye penger som kommer inn og hvor de går. Dette kan gjøres ved å lage et budsjett og spore utgifter. En annen viktig ting er å sørge for at det er nok penger spart i nødstilfeller. Dette kan gjøres ved å sette av penger hver måned på en sparekonto. En annen måte å forberede seg på uventede utgifter på er å ha forsikring. Dette kan bidra til å beskytte mot ting som medisinske regninger eller bilreparasjoner. Det er også viktig å tenke på fremtiden og pensjonisttilværelsen. Dette kan gjøres ved å investere i ting som en pensjonskonto. Det er også viktig å sørge for at gjelden er håndterbar. Dette betyr å betale ned gjeld med høy rente og kun bruke kredittkort til ting som kan betales i sin helhet hver måned. å følge disse tipsene kan bidra til å forbedre ens privatøkonomi. I kurset tar vi også opp viktige temaer innenfor lån, som lønner det seg å refinansiere smålån? - som er et sentralt tema i kurset, da lån er veldig normalt.


Fordelene ved å trene Det er en uendelig mengde fordeler som følger med å trene på regelmessig basis. For det første er trening en av de mest effektive måtene å forbedre din generelle helse og kondisjon på. Det kan bidra til å redusere risikoen for å utvikle hjertesykdom, hjerneslag, diabetes type 2, kreft og høyt blodtrykk. Det kan også hjelpe deg å opprettholde en sunn vekt, forbedre din mentale helse og humør, øke energinivået og redusere risikoen for å utvikle osteoporose. I tillegg til de mange helsemessige fordelene, kan trening også hjelpe deg med å forbedre utseendet ditt. Det kan bidra til å tone musklene, forbedre holdningen og gi deg et mer ungdommelig utseende. Det kan også hjelpe deg med å redusere stressnivået, forbedre søvnen og øke den generelle følelsen av velvære. Så hvis du leter etter en måte å forbedre helsen og utseendet på, er det ingen tvil om at trening er veien å gå. Sørg for å rådføre deg med legen din før du starter en ny treningsrutine, og kom deg ut og begynn å høste de endeløse fordelene med en sunn og aktiv livsstil!.

For å undervise i privatøkonomi på en effektiv måte er det viktig med et godt planlagt pensum. Denne læreplanen bør dekke alt fra grunnleggende budsjettering til mer avanserte emner som investering. Det er også viktig å sørge for at læreplanen er skreddersydd til elevenes behov. Det er ofte veldig enkelt, men ikke lett å se. F.eks. kan du finn beste og billigste kredittkort med cashback og forsikring som gjør at du ikke trenger å spare penger via en fasit. For eksempel, hvis studentene allerede er kjent med budsjettering, kan læreplanen fokusere på mer avanserte emner. Det er også viktig å ha litt forkunnskaper om temaer som viser til noe så enkelt som å spare penger på å sammenligne billigste og beste mobilabonnement . Når det gjelder personlig økonomi, er det noen få nøkkelbegreper som bør dekkes. Disse inkluderer budsjettering, sparing, investering og gjeldsstyring. Alle disse begrepene henger sammen, og det er viktig for elevene å forstå hvordan de fungerer sammen. Budsjettering er prosessen med å lage en plan for hvordan du skal bruke pengene dine. Dette inkluderer å sette av penger til sparing og investering, samt til dine daglige utgifter. Sparepenger kan brukes til nødssituasjoner, eller til større kjøp langs linjen. Investering er en måte å øke pengene dine på over tid, og kan gjøres på en rekke måter. Gjeldsbehandling handler om å sørge for at du ikke setter deg i for mye gjeld, og at du klarer å betale i tide. Personlig økonomi er et komplekst tema, men det er viktig for elevene å forstå det grunnleggende. Ved å ha et godt planlagt pensum kan du sikre at elevene får mest mulig ut av utdanningen.
Hvordan lage et budsjett til personlig økonomi
Hva er et budsjett? Et budsjett er et estimat av inntekter og utgifter over en periode, vanligvis en måned. Ved å se på budsjettet ditt kan du se hvor du bruker pengene dine og hvor du kan kutte ned. Å opprette og holde seg til et budsjett kan hjelpe deg med å spare penger og nå dine økonomiske mål. Det er noen forskjellige måter å lage et budsjett på. Du kan bruke en blyant og papir, et regneark eller budsjetteringsprogramvare. Uansett hvilken metode du velger, sørg for å inkludere alle dine inntekter og utgifter.


Din inntekt er pengene du får inn hver måned. Dette kan inkludere lønnsslippen din, penger fra investeringer og andre kilder. Når du skal beregne inntekten din, må du huske å inkludere penger du vet du vil motta, for eksempel en bonus eller en skatterefusjon. Utgifter Utgiftene dine er pengene du bruker hver måned. Dette kan inkludere husleie eller boliglån, verktøy, mat, transport og underholdning. Når du skal estimere utgiftene dine, sørg for å inkludere både faste og variable utgifter. Faste utgifter er de som forblir de samme hver måned, som husleie. Variable utgifter er de som kan svinge, for eksempel matbudsjettet ditt. Når du har estimert inntekter og utgifter, kan du begynne å se hvor pengene dine går. Hvis utgiftene dine er større enn inntektene dine, må du finne måter å kutte ned på. Hvis inntekten din er mer enn utgiftene dine, kan du begynne å spare penger eller betale ned gjeld. Å lage og følge et budsjett kan hjelpe deg med å ta kontroll over økonomien din. Ved å se på budsjettet ditt kan du ta informerte beslutninger om hvor du skal bruke pengene dine, samt å vite om det kan være lønnsomt å se på alternativer for samle flere lån med refinansiering. Et budsjett kan også hjelpe deg med å nå dine økonomiske mål, enten det er å spare til en forskuddsbetaling på et hus eller betale ned kredittkortgjeld.