Kurs i NS 8401 og NS 8402 Rådgiverkontrakter - digitalt



Kursarrangør: Standard.no
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: kl 09:30 - 16:00
Varighet: 1 dag
Pris: 5.990
Neste kurs: 03.12.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr digitaltkurs i NS 8401 og NS 8402 Rådgiverkontrakter. Formålet med kurset er å gi en detaljert oversikt over innholdet i NS 8401 og NS 8402, slik at du blir kjent med de rettigheter og plikter som standardene legger på aktørene.

NS 8401 Alminnelige kontraktsbestemmelser for prosjekteringsoppdrag og NS 8402 Alminnelige kontraktsbestemmelser for rådgivningsoppdrag honorert etter medgått tid, er to av de sentrale rådgiverkontraktene i den norske bygge- og anleggsbransjen. Dette kurset er en kombinasjon av forelesning og oppgaver, med stor vekt på praktiske problemstillinger som gir deg innføring i to viktige standarder.

Kursbeskrivelse:
Innholdet i kurset er en gjennomgang av de ulike bestemmelsene i NS 8401 og NS 8402, med vekt på de viktigste problemområdene.

Følgende temaer er sentrale:
• Når skal NS 8401 og NS 8402 brukes
• Organisering
• Den prosjekterendes / rådgiverens plikter
• Endringer
• Fristforlengelse og forsering
• Prosjekterings-/ rådgivningsfeil


Kursholder: Harald Sjaastad

Harald Sjaastad er partner i Rime Advokatfirma DA i Oslo. Han har bred erfaring som advokat innen entreprise og fast eiendom og med standardkontraktene. Hans kompetanse omfatter alle trinn i byggeprosesser, herunder rådgiving ved valg av kontraktsmodell, kontraktsutforming, kontraktsforhandlinger, rådgiving ved prosjektgjennomføring, sluttoppgjør og tvisteløsning. Han prosederer regelmessig saker for domstolene. Han bistår både byggherrer, entreprenører og leverandører. Sjaastad holder regelmessig kurs i standardkontraktene og andre entrepriserettslige temaer.

Målgruppe for kurset:
Kurset er relevant for alle som bruker standardene i sitt arbeid, enten de er arkitekter, rådgivende ingeniører, entreprenører, private og offentlige byggherrer eller har annen bakgrunn.