Kurs gjenbruk plast: HandlebagKursarrangør: Artskill AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: 1 time
Pris: 399

På dette kurset bruker vi avdanket plast til å lage en bag, en handleveske, badeveske eller kanskje en hobbyveske. Vi bruker gamle plastposer og plastrask. Kanskje kan du si nei takk til plastposer når du handler og heller bruke din egen bag?

Innhold:
Vi tenker på miljøet og skaper nye bruks ting av plastavfall. Og vi heier på alle tiltak som kan få ned bruk av handleposer i plast.
På kurset går jeg gjennom utstyr og materialer. Jeg viser hvordan du forbereder og skjøter plasten og hvordan du setter sammen vesken. Alt blir vist og grundig forklart. Det er enkelt for deg å følge videoene, finne fram gammel plast og vips har din egen veske. Med kurset får du to maler i pdf med forslag på form, men du kan også lage ditt eget design ut i fra den. Bruk din fantasi og lag den kuleste vesken. Da viser du også din miljøbevissthet!

Hva lærer du?
• litt om utstyret
• forberede plast
• lage plastflak
• skjøte plast
• sette sammen vesken
• lage solide hemper

Kursholder:
Lilja Kristjánsdóttir har malt bilder i 30 år og elsker å utforske i faget. Hun maler mange forskjellige motiver og benytter ulike teknikker. Til daglig jobber hun som kunstlærer i ungdomsskolen og har både lærerutdanning og kunstutdanning. De siste 10 årene har hun holdt kveldskurs for voksne i eget atelier i Trondheim, samt laget mange populære nettkurs. I Galleriet i Trondheim setter hun opp egne utstillinger og andres, ofte inviterer hun kunstnere med, det er populært og skaper mer liv når de er flere som stiller ut sammen.

Lilja vant vin etiketten på kunst vinene Ars Vitis i 2016, og fikk sin akvarell og hennes navn på alle flaskene i Europa og Canada i et år. De neste årene har hun holdt akvarellkurs for Ars Vitis.

Det siste året har hun kastet seg ut i billedkunst utdanningen i Oslo. Her får hun et nytt dypdykk i egne uttrykk og egne budskap i bildene. Det hun uttrykker med sin kunst er ro. Ro en føler på når en går en tur, når en ser på vannets bevegelse og hører bladenes rasling. Hun ser hun ofte havner tilbake til havet, til bølgeskvulp og refleksjonene der. Hennes far er fra Isafjördur på Island, der har hun fått dyrket sin hengivenhet for den voldsomme naturen, med Islandsk skarpe fjell og sterke vinder i nakne fjorder.

Målgruppe for kurset:
Kurset passer for alle, i alle aldre. Det er en flott aktivitet å gjøre sammen med litt større barn.

Materiell inkludert:
• Pdf mal på vesken fra filmene
• Pdf mal på forslag til større veske, med annen hempe og lokk

Forhåndskrav / Utstyr:
• Ingen krav, passer for nybegynnere

Motta et kursbevis:
Etter du har fullført dette kurset, utsteder vi et personlig kursbevis for å bekrefte din deltagelse.