KraniosakralterapiKursarrangør: Akademiet Helbredi
Sted: Sør-Trøndelag, Trondheim
Sør-Trøndelag
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 eller 2 helger
Pris: fra 2.800

Vi tilbyr kurs i kraniosakralterapi. Kom i gang med behandling etter første kurshelg. Lær den grunnleggende teorien om kraniosakralterapi. Bli en hjelper for de rundt deg. Dette kalles myk kiropraktikk, og er en skånsom behandling. Du lærer minst 12 - 14 grunnleggende grep.

Innhold:
Behandlingen utføres med pasienten liggende på en seng eller behandlingsbenk, og behandleren sitter med pasientens hode i sine hender. Lindrer godt for problemer med rygg, nakke, skulder, bekken, kjeve, hodesmerter, ujevn benlengde, stress. Du vil bli overrasket over effekten av en slik myk behandling. Du får og gir dine medstudenter ca 6 t behandling. Vi har 20 års erfaring i undervisning av kraniosakralterapi.

Litt om kraniosakralterapi:
Kraniosakralterapi er å kontrollere og harmonisere cerebrospinalvæsken som ligger rundt hjernen og ryggmargen. Den pulserer normalt 6 - 12 ganger pr min og styrer rytmen til lungene og hjertet. Skaper bevegelse i kranielappene og hele skjelettet. Den påvirker alle hinnene rundt organer, sener og årer.

KST puls:
Behandlingsformen er meget behagelig, klienten er helt avslappet. Kalles lett kiropraktikk, enkel å utøve, smertefri, dyptgående. Viktig terapiform for osteopater og manuell terapeuter. KST pulsen (cereospinalvesken) må sees på som selve livets puls. Den starter tidlig i fosterstadiet og stopper flere minutter etter siste hjerteslag og lufttrekning ved død.

Den er også den roligste av alle de tre pulser vi kjenner i dag:
• Kraniosakralpulsen ca 6 - 12 ganger pr min
• Lufttrekninger ca 16 ganger pr min
• Hjertepulsen ca 70 ganger pr min

Denne KST-rytmen rommer et menneskes vitalitet og bygger bro mellom den fysiske og psykiske dimensjonen i kroppen. Begge deler kan såres, og begge steder kan etterlate seg arr og ubalanse. KST-terapi vil nå inn til kropp og sjel, dermed skape harmoni og balanse. Derfor blir kraniosakralrytmen kalt sjelens puls. KST er en kroppsterapi eller en energi-healing teknikk. Manuell manipulering alene er ikke nok, men ved siden av en tankemessig energistyring kan en terapeut være med på å hjelpe pasientens fysisk / kjemiske kropp.

Det er ikke alt som kan forklares naturvitenskapelig i nuet, men det vil sikkert i framtiden utvikles metoder for energi måling av dette slag. Inntil da kaller vi denne healing utstråling for universell kraft (guddommelig energi). Livsenergien kan ikke la seg redusere til simple elektriske bølger, eller defineres som enkel magnetisme slik vi kjenner den fra fysikk og kjemi.

Jeg vil derfor overlate til hver enkel terapeut å definere energi utstrålingen etter egen overbevisning og tro, men også alltid å ha pasientens helbred som høyeste mål. Du disponerer og har ansvar for store krefter - vær ditt ansvar bevisst. Først i 1980-årene lyktes det å måle kraniosakralrytmen og knoklenes bevegelighet med vitenskapelige instrumenter. Hele kroppen er fylt med liv. Hver celle er et univers, holografisk kopi av et menneske. Grensen mellom kroppsarbeidene terapeut og healing er flytende.

Målgruppe for kurset

Alle som ønsker kurs i kraniosakralterapi og som vil hjelpe andre med smerter i nakke, rygg, bekken, kjeve og ben lengde.