Klassisk ballett



Sted: Dampsaga kulturhus
          Nord-Trøndelag, Steinkjer
Kursadresse: Bogavegen 10, 7726 Steinkjer (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning

Steinkjer Kulturskole tilbyr klassisk ballett fra 7 år og oppover. Klassene er delt inn etter alder og nivå. Klassisk Ballett er en gammel dansesjanger med røtter helt tilbake til 1400-tallet under Renessansen i Italia.

Siden den gang spredte balletten seg til ulike deler av verden hvor den utviklet seg i ulike retninger. På 1600-tallet ble Frankrike etablert som ballettens sentrum og det grunnleggende systemet med posisjoner for armer og ben ble utviklet, og derfra utviklet de systemet med trinn og bevegelser. Til tross for sin strenge form og detaljerte teknikk, fortsetter balletten å utvikle seg fremdeles. Det tekniske systemet og terminologien er den samme, men i dag ligger et mye tyngre fokus på å jobbe ut i fra kroppens fysiske forutsetninger. Selv om ikke mange av bevegelsene er «naturlige» for kroppen, vil vi jobbe på lag med egen kropp for å unngå skader, og for å bli sterkere og mer fleksibel på måter som ikke sliter ut kroppen. Derfor kreves det hard jobbing og presisjon å danse ballett. Klassisk ballett er også en svært viktig treningsform siden den legger et godt teknisk grunnlag for enhver danser uansett sjanger. Uansett hvilken sjanger du danser, er du mye bedre rustet hvis du er trent i klassisk ballett.

Klassen
En ballettklasse er bygd opp etter et fast mønster. Vi starter med øvelser ved barren. Dette for å varme opp kroppen del for del, og for å forberede kroppen på hva som kommer senere i klassen. Her er det fokus på presisjon, styrke og koordinasjon. Samtidig jobber vi alltid med å utvikle musikkforståelsen. Vi øker både intensitet, tempo og størrelsen på bevegelsene. Det er også et sterkt fokus på kjernemuskulatur gjennom hele klassen. Klassen fortsetter med øvelser i senter hvor vi ikke har barren som støtte. Det er mer fokus på retningsskift og vektskifte samt å styrke kjernemuskulaturen ved å holde balansen og plasseringen av kroppen i de ulike trinnene. Til slutt beveger vi oss over gulvet med mer fart, store hopp, piruetter og kombinasjoner av disse større, mer intensive bevegelsene.

Praktisk informasjon:
• En danseklasse varer i 60-90 min.
• Gruppene er delt inn etter alder og nivå.
• Ha på bevegelige, tettsittende klær slik at pedagogen kan se muskler og ledd. Ballettsko. På de yngste gruppene krever vi ikke ballettdrakt og strømpebukse, men fra 12 år og opp krever vi ballettøy, snakke med din pedagog hvis du vil vite mer.
• Ha med vannflaske.
• Møt opp noen minutter før klassen starter.
• Legg bort mobil før klassen starter.
• Ingen tyggis.

Målgruppe for kurset:
Fra 7 år og oppover