Kitekurs på Finse (18 - 25 år)



Kursarrangør: DNT Fjellsport Oslo
Sted: Finse
          Hordaland, Ulvik
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 helg
Pris: fra 2.990

Vi tilbyr kitekurs på Finse for ungdom. Lyst til å lære å kite på snø og kjenne på den fantastiske følelsen det å fare avsted med vinden! Høyt til fjells, med snøgaranti, finner vi den selvbetjente Brebua.

Innhold:
Den unike beliggenheten på toppen av Bergensbanen 1.223 moh, trekker mange skiturister og kitere. Det er et ypperlig sted å lære kiting på snø, og kurset foregår kun noen hundre meter fra hytteveggen. Vi inviterer til en kurshelg i samarbeid med Skikite, med mye læring i trygge omgivelser.

Program dag 1:
Oppmøte Finse:
• Turlederne tar dere imot fra ca. kl 18:45 på Finse stasjon (når toget fra Oslo ankommer). Innkvartering gjøres av turlederne. Det er omtrent 400 m på ski fra stasjonen til Brebua. Vi møtes inne kl 20:00 for gjennomgang av helgen, utdeling av utstyr og litt teori om kiten og sikkerhet.

Program dag 2:
Kursdag med kite:
• Etter frokost starter vi ute med å trene på inn- og utpakking av kite, kontrollere kiten i luften uten ski, og sikkerhetsprosedyrer. Etter lunsj fortsetter vi, etterhvert med ski på beina. Individuell oppfølging resten av dagen. Vi avslutter rundt kl 16:00 og tar en felles prat og oppsummering av dagen inne før vi lager middag.

Program dag 3:
Kursdag med kite:
• Vi repeterer sikkerhetsprosedyrer og fortsetter med oppfølging av den enkelte. Målet er at alle får kite og kjenne på den gode følelsen av å seile av gårde. Kurset avslutter slik at alle kan rekke ettermiddagstoget.

Med forbehold om endring i programmet:
Det er turlederne / instruktørene, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.

Turlederne:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne.

Turpakken inkluderer:
• Overnatting, ledelse / instruksjon, kiteutstyr og alle måltider ved den selvbetjente Brebua (frokost, niste og middag), med unntak av: første dag kun kveldsmat, siste dag kun frokost + niste / termos.

Kart og ruteinformasjon:
• Turkart Finse 1:50 000
• Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon
• Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken

Reisevei:
Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Verken turleder, administrasjon eller bestyrere kan, av ulike årsaker, organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at en sikrer seg en transportløsning før en melder seg på kurset.

Hytte:
• Brebua

Overnatting:
• Deltakerne bor på 4 - 6-sengsrom i egen lakenpose / sovepose

Pris:
• Ung medlem kr 2.990,-
• Ung ikke-medlem kr 4.990,-

Målgruppe for kurset:
Ungdom i aldersgruppen 18 - 25 år

Gradering av turen:
• Middels krevende vanskelighetsgrad

Kursmateriell:
Utstyr: Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Varme og vindtette klær er viktig. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter. Skikite stiller med alt kiteutstyr som trengs i forbindelse med kurset. Du må selv stille med alpint / rando / telemarkski og hjelm. Snowboard er mindre egnet å lære på, men har du sterke ferdigheter på snowboard vil det gå bra. Vi anbefaler at du tar med det utstyret du er mest komfortabel med.

Vis flere tilsvarende kurs: