Internasjonal politikk (10 studiepoeng) - nettstudier



Kursarrangør: Oslo Nye Høyskole
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning (10 studiepoeng)
Varighet: 1 semester

Oslo Nye Høyskole tilbyr internasjonal politikk som nettstudium. I dette emnet vil du lære om forholdet mellom stater og forholdet mellom stater og internasjonale institusjoner.

I emnet Internasjonal politikk ser vi nærmere på forholdet mellom stater og forholdet mellom stater og internasjonale institusjoner. For å kunne forstå staters motivasjon til å handle som de gjør i det internasjonale systemet, vil emnet først gå dypere inn på relevante teorier som for eksempel realisme, liberalisme og konstruktivisme. Videre vil emnet fokusere på tre hovedtemaer. Først presenteres og analyseres egenskaper ved det internasjonale systemet, der vi vil gå i dybden på enkelte internasjonale organer som er med å forme systemet sammen med stater. Deretter studerer vi globale økonomiske og politiske konflikt- og samarbeidsformer, før vi til slutt tar for oss noen av de største utfordringene det internasjonale samfunnet står overfor. Til slutt ser vi på hvordan og i hvilken grad fenomen som økonomiske kriser, klimautfordringen og migrasjon representerer en utfordring for internasjonal styring.

Arbeidskrav
Arbeidskravene må være bestått innen angitt frist for å kunne gå opp til eksamen.

• muntlig presentasjon (bestått/ikke bestått)

Eksamen
Karakteren i dette emnet består av to eksamener som til sammen gir én samlet karakter. Studenten må bestå begge for å bestå emnet. Det er anledning til å ta opp kun én eller begge eksamener.

• hjemmeeksamen (individuelt essay); omfang: 2500 ord (+/- 10 %, ekskludert forside og litteraturliste) (60 % av emnets totalkarakter, gradert karakter A – F)
• 48-timers hjemmeeksamen (40 % av emnets totalkarakter, gradert karakter A – F)