Ikonmaling helgekursKursarrangør: Bendik Saxegaard
Sted: Oslo
Oslo
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Kl 10:00 -17:00
Varighet: 3 dager
Pris: 3000

Velkommen til kurs hvor du lærer å male ditt eget ikon av Maria. Vi bruker tradisjonelle materialer og prinsipper som er brukt i ikonkunsten i omtrent tusen år. Materialer er inkludert. Dette er et kurs for alle som har et ønske om å fordype seg i det mystiske og vakre ikonmaleriet.

Kurset krever en lyst til å lære, konsentrasjon, og vil være intensivt.
Undervisningen er praktisk rettet, med enkle fremgangsmåter. Jeg hjelper deg med konstruktiv og praktisk veiledning i prosessen. Dagene vil bestå av en presentasjon om oppbyggingen av det bysantinske ikonmaleriet, teknisk innføring i egg-tempera, hyggelige lunsjpauser og kontemplativ musikk. Jeg vil male sammen med elevene.

Deltager tar med: pensler (jeg sender ut en anbefaling), mat og drikke, notatbok og penn. Vi bruker ikke bladgull i kurset.

Påmelding er gyldig ved skriftlig påmelding og betaling av kursavgiften, kr. 3000,-. Kursavgiften er ikke refunderbar.

NB. Det tas forbehold om at det må være nok påmeldte for gjennomføring. Hvor kurset holdes kommer vi tilbake til, men du må regne med noe reisevei fra Oslo sentrum.

Om kursholder: Jeg er utdannet ved Kunstakademiet i Bergen, og hos den høyt anerkjente ikonmaleren Dimitris Kolioussis fra Hellas, viss arbeider finnes i kirker og hjem i hele verden.