Helsesekretær - Nett



Kursarrangør: Akademiet
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Dag - Kveld
Varighet: Fleksibel
Pris: 39.900

Vi tilbyr nettstudiet helsesekretær. Er du interessert i å jobbe på legekontor eller sykehus, men mangler formell kompetanse? Etter endt eksamen kan du søke autorisasjon som helsesekretær.

Autorisasjonsfag helsesekretær
Med autorisasjon blir du utdannet som sekretær for helsevesenet. Arbeidsoppgaver for helsesekretærer er blant annet følgende:

• Betjening av resepsjon
• Pasientmottak/ kundebehandling
• Laboratoriearbeid med blodprøvetaking og analysering
• Kvalitetssikring og prosedyrer
• Vaksinering, spirometri, EKG, sårstell, suturfjerning etc.
• Administrative oppgaver, samt rapportering

Som autorisert helsesekretær kan du jobbe i både det offentlige og det private.

Hvem kan ta autorisasjon som helsesekretær
Kurset helsesekretær passer for deg som:
• Har bestått «Helse- og oppvekstfag» (vg1) og «Helseservicefag» (vg2)
eller
• Har både realkompetanse og yrkesfaglig fordypning (YFF) godkjent.

Hvis du mangler fag fra vg1 eller vg2 så kan du ta disse fagene som privatist mens du tar kurset i Helsesekretær hos oss.

Realkompetanse: I flere fylker kan du søke om realkompetansevurdering via vigo.no.

Yrkesfaglig fordypning godkjent (YFF): YFF er ikke et fag man kan ta som privatist. Du kan derimot dekke kravet for YFF ved å dokumentere 526 timer arbeidserfaring i et relevant lærefag i vg3 eller ha fag fra vg3 studieforberedende for eksempel norsk og historie.

Mer informasjon finner du på udir.no.

Eksamen autorisasjonsfag helsesekretær
Eksamen gjennomføres via fylkeskommunen. Privatisteksamener må du melde deg opp til i ditt eget fylke via www.privatist.inschool.visma.no. Man kan avlegge eksamen to ganger i året, november- desember og mai-juni. Oppmeldingsfrist for våren er 1.februar, mens fristen for høsten er 15.september.

Kurset leder frem til fire eksamener som til sammen danner et utgangspunkt for å søke om autorisasjon som helsesekretær. Disse eksamenene er følgende:

HSE3005 Helse og sykdom
HSE3006 Kommunikasjon og samhandling
HSE3007 Yrkesliv i helsesekretærfaget
HSE3008 Tverrfaglig eksamen, helsesekretær

Fritak fra fellesfagene kan søkes på grunnlag av «allsidig praksis» til din tidligere videregående skole eller til den skolen som du søker om å få utstedt vitnemål fra. Det forutsettes at eleven er over 25 år.

Akademiet tilbyr eksamensrettet undervisning frem mot denne eksamenen. Eksamen arrangeres to ganger i året og du må selv melde deg opp til eksamen.

Fleksible nettkurs
På Akademiet arbeider vi for at du skal bli best mulig forberedt til eksamen. Våre fleksible nettkurs i autoriasjonsfaget apotektekniker gir deg tilgang til kurs med videoer, oppgaver, tekster og linker. Du trenger ikke logge deg på til faste tidspunkt men jobber deg gjennom leksjonene i ditt eget tempo og leverer inn en oppgave etter hver leksjon. Læreren retter oppgaven og kommer med sine tilbakemeldinger når du er ferdig. Du vil også få veiledning med læreren på telefon, Skype eller mail.

Live-undervisning
I vårt nettkurs helsesekretær blir det i tillegg sendt en live undervisningsøkt hver uke. Denne følger du i vårt digitale klasserom. Du kan stille spørsmål til læreren direkte og danne studiegrupper med dine medstudenter. Opptak av alle undervisningsøkter er tilgjengelig, om du ønsker repetisjon eller om tidspunktet ikke passer deg. Denne kurspakken passer derfor for deg som ønsker å studere hvor og når du vil, men også vil ha struktur og oppfølging.

Kursinnhold helsesekretær
Teoridelen består av flere leksjoner som tilsammen dekker kompetansemålene for vg3 helsesekretær:

• Resepsjonsarbeid, bruk av journalsystem/EPJ, lovverk, bruk av oppslagsverk, taushetsplikt, hygiene, varebestilling og kommunikasjon
• Sykdomslære – gjennomgang av de viktigste sykdommene med symptomer og konsekvenser. Akuttvurderinger/triage og førstehjelp
• Laboratoriearbeid: Preanalyse, prøvetaking, analysering, etterarbeid
• Skiftestuearbeid: Blodtrykk, EKG, Spirometri, sår og annet
• Oppgaver og caser gjennom hele kurset og prøveeksamen til slutt

Lånekassen
Vi er godkjent av Lånekassen så du kan søke lån til å betale skolepengene og lån og stipend til livsopphold mens du studerer hos oss. Kurset er støtteberettiget hos Lånekassen og gir 100% studiebelastning.

Lurer du på om dette kurset passer for deg? Ta kontakt med oss på telefon 928 16 900 eller e-post nettstudieratakademiet.no for gratis rådgivning.

Vis flere tilsvarende kurs: