Gamle og nye sangleker



Kursarrangør: Marianne Kostøl
Sted: Oppland, Gjøvik
Oppland
Kursadresse: Rognstien 38, 2817 Gjøvik (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for mer informasjon

Vi tilbyr sangkurs med sangleker som gir barna anledning til å synge om tanker og følelser som til daglig ikke får komme frem. Dagens barnesanglek står i et klart avhengighetsforhold til den leken den springer ut fra. Noen tekster og lekemåter er i god behold.

Innhold:
Kombinasjonen sang og lek er overtatt fra tidligere tiders tradisjonsbærere. Det eksisterer et stort antall sangleker som har overlevd gjennom tidene. Det er både ringleker, leker på rekke, og andre varianter.

Gjennomføring:
Elevene er aktivt med i innlæringen av sangleker samt blir fortalt litt om sanglekens historiske bakgrunn på en enkel og morsom måte. Læreren får med seg tekst og beskrivelse av sanglekene som motiverer til videre bruk i skolen. Opplegget gjennomføres i løpet av en skoletime eller en time etter ønske. Programmet kan med hell utvides til å vare hel / halv dag for en bedre innføring.

Med sin stemme, tekster og musikk, gitarer, ukulele og trefløyter slår Marianne an strenger i deg. Hennes tekster er harmoniske, skildrende og sterke. Hun har laget alle de iørefallende melodiene som står så godt til tekstene.

Målgruppe for kurset:
En verkstedordning for barn i aldersgruppen 6 - 11 år (1 - 4 skoletrinn). Anbefales for skoler, oppvekstsenter og som enkeltprogram.